ierarxia.alle.bg

ДИКТОВКИ

ДИКТОВКИ

Никога не пораствайте по въпросите за постигането на Божествената Истина

Възлюбеният Сурия, 9 март 2005

 

АЗ СЪМ Сурия и пристигнах в този ден от Великото Централно Слънце, за да дам словото на Бога чрез нашия Посланик. Преди почти година аз имах възможност да сложа мантията на Божи Посланик върху плещите на Татяна.

Тогава тя не можеше да повярва, че това събитие е значително по-реално в нейния живот, отколкото нещата, които се случват около нея във физически план.

Мантията на Посланик не се дава просто така. Тя трябва да се заслужи. И тази заслуга не се постига в едно прераждане. Необходима е поредица от прераждания, в които индивидът трябва да покаже своята пълна преданост на волята на Бога, за да заслужи тази мантия.

Миналите заслуги обаче трябва да бъдат потвърдени в текущото въплъщение. Без това даряването с мантия е невъзможно.

Колкото и успешно да е било служенето ви миналото, в крайна сметка всичко се определя от вашите сегашни достижения.

Ето защо ние отделяме особено внимание върху преминаването през тестовете на индивидите, които вече са имали мантии на посланици в миналото. Имаме няколко индивида, намиращи се в постоянно въплъщение, които вече са имали мантии в миналото и които са готови да потвърдят посланичеството си със своя потенциал.

Но въпросът за даряването с мантия  на този или онзи индивид, намиращ се във въплъщение, се решава от най-високо ниво, от Великото Централно Слънце.

Затова ви моля да приемете с почит мантията Посланик, лежаща върху плещите на Татяна.

След публичното обявяване на нейното посланичество, показването от вас на каквото и да е неуважение към нея от ваша страна автоматически ви носи карма, лежаща между вас и Бога. А това е такава карма, която най-трудно подлежи на преобразуване.

Ние защитаваме посланиците си и не сте вие, които решавате кого да изберем.

Поставяме си задачата за осъществяване на взаимодействието между нашите посланици при стеклите се сега на Земята условия. Вие знаете, че ако двама наши посланици в миналото се срещнеха във физическо въплъщение и установяха контакт помежду си, като правило, те не се признаваха един друг като посланици и не можеха да взаимодействат помежду си. Това се определяше от нивото на съзнание на посланиците и не би могло да бъде преодоляно до момента, в който настъпи нов етап на космическа възможност.

Възлюбеният Санат Кумара ви говори чрез този посланик за това, че времето се промени. То действително се промени. Ние навлизаме в нов етап, когато двама и повече наши посланици ще бъдат способни да се разпознаят един друг и да работят съвместно.

Трудността тук се състои в това, че една и съща Божествена Истина се пречупва по различен начин в умовете на хората във въплъщение, в зависимост от светогледните системи, на които е подложено съзнанието на индивидите от началото на текущото им прераждане.

Именно в това винаги се е състояла трудността – да се намери точката на взаимно разбирателство и съприкосновение в привидно различните възгледи за Бога, изразявани от дадените индивиди чрез тяхното външно съзнание.

Но когато се иззвисявате в съзнанието си, преминавате на по-високо ниво на вашето съзнание, вие разбирате, че това, което е изглеждало непреодолимо противоречие за вашето външно съзнание, в действителност е било просто подход от различни страни към една и съща Истина.

Повярвайте ми, не си струва твърде много да отстоявате всяко разбиране на вашето ограничено съзнание на тази или онази Истина. Вашето съзнание е толкова несъвършено, че е просто глупаво да утвърждавате и провъзгласявате своята истина като единствено вярна и непогрешима. Все едно да спорят двама, единият от които твърди, че Земята плава в морето върху три кита, а другият твърди, че Земята лежи върху три слона.

Сега дори ви е смешно да си представите такъв спор. Обаче болшинството религиозни конфликти и войни имат в основата си аналогични причини.

Вие сте деца. Вие седите на брега на океана на Божествената Мъдрост и се опитвате да познаете тази Мъдрост със любопитния си детски ум. Не излизайте никога от това детско състояние на съзнанието. Никога не пораствайте по въпросите на познаване на Божествената Истина.

Бъдете като деца и ще можете да достигнете такива висоти в своето съзнание, каквито са били недостъпни за предишните поколения.

Аз съзерцавам Земята със своето духовно виждане и виждам все по-голяма пропаст, отделяща съзнанието на хората, които позволяват на Божествената Истина да се засели в сърцата им и съзнанието на тези, които упорстват в своето разбиране за Истината, струващо им се правилно само защото са го получили по наследство от вярата на техните предци. А има и такива, които дотолкова са спрели своето развитие, че са престанали дори да споменават името на Бога в ежедневните си дела.

Ние сме готови да оказваме на човечеството на Земята цялата възможна помощ, готови сме  да използваме цялата Мощ на Небесата, за да окажем тази помощ, но не можем да ви я дадем, докато вие не помолите за нея. Какво ви пречи с искреност в сърцето си да се обърнете към Вашия Отец на Небесата? Какво ви пречи?

Аз ще ви кажа какво ви пречи. На вас ви пречи кармата, която лежи между вас и Бога. И първото, което трябва да направите, това е да пожелаете със сърцето си да преодолеете тази карма.

Бог може всичко, но защо вие не желаете да приемете неговата помощ?

Вие сте забравили вашия Източник,  забравили сте откъде сте дошли.

Не обиждайте моите посланици, които идват да ви напомнят за това.

Помнете, че да проявите неуважение към посланиците Божии означава да проявите неуважение към самия Бог. А това е тежък грях, който може да се изкупи само като се премине през велико страдание.

Болно ми е да гледам страданията, които се налага да понасят хората на Земята.

Иска ми се кажа на колкото е възможно повече от страдащите хора, че те сами са си породили това страдание и че сами могат да се избавят от него буквално като с махване на вълшебна пръчица. Просто трябва да приемете Бога в своето сърце. Вие трябва да откриете сърцата си за Божествената Истина и да се оприличите в нейното познаване на деца, седящи на брега на океана.

Аз ви оставям насаме с вашите размишления в сърцата си за Бога и неговите посланици.

И ви моля да се замислите върху това, че всеки от вас може да стане мой посланик. Посланичеството, това е просто определен момент на достиженията по пътя към искреното служене на Божествената Истина.

Сега искам да отворите сърцата си и да пожелаете да се избавите от онова качество. което според вас най-много ви пречи в придвижването ви по Пътя.

Искрено в сърцето си пожелайте да се избавите от това качество и аз ще ви дам помощта си, като степента на тази помощ ще бъде пропорционално на вашата вяра в Бога и Божествената Истина.

Това е моят подарък за вас, който ви правя днес.

 АЗ СЪМ Сурия и аз се надявам на среща с тези от вас, които са готови да приемат тази нова възможност, това ново освобождаване на знания.

© Татяна Микушина, 2005

Пийте от нектара на Божествената енергия

Възлюбеният Сурия, 14 март 2005

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново чрез този посланик. Точно преди година, на Великото Централно Слънце, положих мантията  върху нейните плещи. И беше необходима точно година за активизирането на тази мантия.

Служенето във вид на приемане на диктовки се явява най-отговорно. Това е тази възможност и помощ, която се предоставя на човечеството на Земята днес от групата на Възнесените.

Диктовките съдържат нашите вибрации, нашата енергия. И ако думите на диктовките могат да бъдат изкривени от съзнанието на въплътения посланик, то енергийната съставяща на диктовките, заложена от нас в момента на предаването на посланието може да бъде премахната само по наше желание.

Вие можете да усещате енергията, съдържаща се в диктовките не само като вибрация на чистотата (за да почувствате висока вибрация, трябва да сте съзвучни с нея) но можете да почувствате енергията, съдържаща се в посланието, по вашия интерес към това послание.

Просто ще ви се прииска  да го прочетете. И  вашето външно съзнание дори няма да разбере, че в момента на четенето всичките ви тела получават Божествен Енергиен Нектар. Вашите тела изпитват постоянен глад, те буквално жадуват за Божествената енергия. Вибрациите на заобикалящия ви свят представляват енергиен сурогат. Това е храна, която не дава на вашите фини тела необходимото енергийно захранване.

Вие се нуждаете от нашето захранване. Вие трябва да бъдете нахранени.

И ние правим това отново и отново, чрез всеки посланик, особено в началото на неговата дейност, когато нападенията на енергийния канал не са активизирани от страна на тъмните, противостоящи ни сили.

Пийте от нектара на Божествената Енергия, спомняйте си за Бащиния Дом. Слушайте познатите вибрации на Висшите светове, припомняйте си тези вибрации.

Така ми се иска да ви погладя всички по главата, да ви прилаская, да ви дам своята защита, успокоение, любов, утешение.

Вие сте воини в този свят, духовни воини и водите непрекъсната битка. Тази битка е започнала от началото на илюзорното проявление и тя ще завърши след като Вселената завърши своя цикъл на съществуване и проявените светове се свият и престанат да съществуват. Дотогава ще продължава битката на противостоящите си  една на друга и преминаващи една в друга сили на светлината и на тъмнината.

Вечно движение, вечен стремеж и вечна опозиция на развитието.

Въплътеното човечество има различни нива на съзнание. Различните нива на съзнание разбират тази битка по различен начин и по различен начин се опитват да участват в нея. Действително, всичко се определя от съзнанието на човека. Опитайте да кажете на рицаря от средните векове, приготвящ се за поход в защита на гроба Господен, че той не разбира правилно ставащата в този свят битка.

Опитайте във вашето време да кажете на терористите-самоубийци, че те неправилно разбират ставащата битка.

Опитайте на кажете на хората, които са получили учение от предишния посланик и се опитват да раздават със слово правосъдие на тази Земя, че неправилно разбират тази битка.

Можете да си представите как ще завършат опитите ви да убедите различните хора, че не са прави.

Това е тяхното ниво на осъзнаване на Божествената реалност. И те са готови искрено да пожертват много в живота, дори да пожертват самия живот за победата на силите, в защита на които се обявяват.

Проблема се състои в това, че нивото на съзнанието на тези  хора  се  определя от това, в защита на кои сили се обявяват реално.

Ако те имаха съзнанието на Буда или на Христос, биха разбрали, че всяка проява на борба във физическия или в по-фините планове на мислите или чувствата, способства за умножаване на илюзиите.

А двете сили, борещи се в рамките на това творение, представляват точно илюзорните сили, насочени към преумножаването на илюзиите и силите на Реалния Божествен свят, които са насочени към намаляване на илюзиите. Това е битка на Небесата, която ще продължава до тогава, докато съществува проявената Вселена, до тогава, докато съществуват проявените светове.

А двете сили, борещи се в рамките на това творение, представляват точно илюзорните сили, насочени към приумножаване на илюзиите и силите на реалния Божествен свят, които са насочени към намаляване на илюзиите. Това е битка на Небесата, която ще продължава докато съществува проявената Вселена, докато съществуват проявените светове.

Тази битка, доведена до съзнанието на сега живеещите хора, се възприема от тях според нивото на съзнанието им. И действията им в тази битка напълно се съгласуват с енергийните и кармичните наслоявания, които са получили в миналото. И тези рицари, които са били готови да убиват неверниците в своята, според тях справедлива битка за Христос, сега воюват с помощта на словото и продължават да ограничават силите на мрака и да се борят против тях, но с малко по-различни средства.

Ако им кажете, че те постъпват неправилно от гледна точка на учението на Буда и Христос, те никога няма да ви повярват. Защото това е тяхното ниво на съзнание.

Енергията, която се съдържа в техния електронен пояс трябва да се изчерпи, тя ще се завръща при тях отново и отново в различни въплъщения, дотогава, докато тяхното съзнание не се извиси до такава степен, че да започнат да разбират истинския смисъл на ставащата в този свят битка.

Тази битка ще съществува дотогава, докато съзнанието на човечеството я допуска в своето човешко съзнание.

Светът представлява отражение на съзнанието на човека.Индивидът, който постига съзнанието на Буда, който в медитациите достига до състоянието, наречено нирвана, разбира, че там няма никаква борба. В това състояние присъства само любов, хармония, блаженство, радост. Всички Божествени качества, непомрачени от низкото състояние на човешкото съзнание.

Виждате ли около себе си много Буди в състояние на медитация?

Можете да не ми повярвате, но един такъв Буда е способен да поддържа баланса на цялата планета.

И когато във вашите градове, на пейките в парковете и под дърветата, се появят Буди в медитация, и никой няма да им обръща внимание, защото това ще е толкова естествено явление, колкото разхождащите се с четириногите си приятели пенсионери, когато това стане, няма да има тероризъм, няма да има напразно спорещи догматици, представляващи различни религии и доказващи един на друг, че тяхното разбиране за Бога е най-истинското.

Но докато стане това, всеки ще изчиства своя кармичен багаж и ще се среща с тези ситуации в живота, които ще го подтикват към ново ниво на съзнанието, на ново стъпало водещо към постигането на Божествената истина.

Аз  ще се върна. Надявам се, че ще се върна и ще мога да дам правилно направление на вашата мисъл. Поне се надявам, че ще се намерят въплътени хора, готови да изслушат учението на Буда.

 АЗ СЪМ Сурия.

© Татяна Микушина, 2005

Просто скрихме кибрита от децата

Възлюбеният Сурия, 19 март 2005 г.

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл от Великото Централно Слънце при вас този ден, за да ви дам чрез този посланик Учението за кармата.

Вие сте запознати с термина карма, като енергия, която ви съпътства по време на вашето пребиваване в земния цикъл прераждания. Вие получавате Божествена енергия, която е източник на живота във Вселената и след това я използвате в съответствие с дадената ви от Бога свободна воля. Вие не винаги използвате енергията, така както иска Бог, и в този случай неправилно използваната от вас енергия попълва вашия кармичен багаж,  като се натрупва във вашите фини тела и във физическото тяло.

След това влиза в сила закона за подобието.

Неправилно използваната енергия, която постоянно ви съпътства в живота, привлича към вас такива жизнени ситуации, през които трябва да преминете, за да усвоите урока си и да постъпите в тези ситуации не в съответствие с вашата воля, а в съответствие с Волята на Бога.

По същество, вие създавате карма винаги, когато нарушавате Волята на Бога, когато действате в съответствие с вашите егоистични подбуди.

Затова вашата карма е право пропорционална на степента на вашия егоизъм, на степента на вашата откъснатост от Закона на Бога и на степента на вашето неприемане на Закона на Бога.

И правилните избори, които правите във всяка кармично обусловена ситуация, отработват кармата ви. И всеки такъв правилен избор ви приближава до Бога и ви заставя да се откажете и да се простите със създадената от вас нереална част от себе си.

В съответствие с космичните цикли, вие в началото на цикъла се спускате в материалността, натрупвате  карма, и след това излизате от материалността, като постоянно анализирате своите минали грешки, като отново и отново се срещате с едни и същи ситуации, изискващи кармично отработване.

Този цикъл на излизане от материалността едва сега започва, и той ще отнеме много години, милиони земни години.

Нека сега да разгледаме Милостта, която ви бе дадена чрез предишните посланици, а именно милостта на Виолетовия пламък.

Същността на преобразуване на кармата с помощта на четене на повелите на Виолетовия пламък се свежда до това, че вие трябваше по време на четене на повелите да осъзнавате тези качества във вас, които не са Божествени и с помощта на привлечената във вашия физически свят допълнителна Божествена енергия, да преобразувате тези отрицателни качества в положителни или в Божествени.

Какво стана, след като получихте тази милост?

Вие живеете в дуален свят и това означава, че буквално всичко в него може да бъде използвано както в полза на доброто, така и в полза на злото.

Ще попитате, как може да се използва четенето на виолетовите повели, предназначени за преобразуване на кармата, за зло?

Това е много просто, сега мога да ви го кажа открито, защото в настоящия момент действието на милостта на Виолетивия пламък на планетата Земя е спряно.

В момента, когато привличате допълнителен поток Божествена енергия, по време на четенето на повелите, вие управлявате този поток чрез своите мисли и чувства. И ако в момента на постъпване на тази допълнителна енергия вашите мисли и чувства не се отличават с чистота и Божествено съвършенство, то вместо да преобразувате кармичните натрупвания във вашия електронен пояс, във вашите четири низши тела, вие добавяте към тези натрупвания енергията, която неправилно генерирате в момента на четене на повелите на Виолетовия пламък.

По този начин вместо отработване на кармата, вие създавате нова карма.

Виждате, че повелите на Виолетовия пламък са много мощно оръжие, дадено ви в това трудно за планетата време, и вие виждате, че 90% от тази енергия се е утаява във вашите нисши тела в момента на четене на тези повели, защото не мислите в момента на четенето на повелите за избавянето от егото, за своето несъвършенство, а мислите какво да получите от Бог в замяна на вашите многочасови бдения. Още по-лошо, допускали сте мисли на осъждане на своите братя. Допускали сте и отрицателни мисли и чувства по време на четене на тези повели. Затова в настоящия момент опрощаването на виолетовия пламък действа избирателно. И само за тези групи хора, които имат правилен вътрешен мотив, когато пристъпват към четенето на повелите на Виолетовия пламък.

И това се явява разумна мярка на предпазливост. Ние просто ограничаваме достъпа  до този много мощен инструмент на индивидите, които не са достигнали до необходимото ниво на съзнанието, за да не си навредят. Ние просто скрихме кибрита от децата.

По същия начин моята милост на 23-то число, позволяваща да се преобразува кармата за следващия месец е ограничена и действа избирателно.

Как може да се определи дали попадате под действието на милостта или не?

Можете да го определите по своите постижения по Пътя. Ако преди година, две  или десет години, вие сте се обиждали, осъждали сте или сте допускали други свойствени ви несъвършенства, и още продължавате да  правите това със същата интензивност, то и сами разбирате, че тази милост не достига до вас.

Но няма нищо безвъзвратно изгубено. Ако искрено в своето сърце решите да се разделите с нереалната част от себе си и да демонстрирате искрено тази ваша готовност във вид на постоянни всекидневни стремежи, то всичко ще се върне при вас. Ще усетите, как виолетовия пламък ще се върне във вашия живот и ще ви помогне да се избавите от вашите несъвършенства.

В крайна сметка, всичко ще се определи от вашите вътрешни стремежи и вътрешните ви мотиви.

Иска ми се да ви напомня, че основното не е все пак четенето на повелите или молитвите, основното е вашето желание да се избавите от егото и желанието ви да служите на живота, да служите на Бога. Това желание може да бъде реализирано във всяко дело, във всяка ситуация, с която се сблъсквате в живота.

Най-обикновените и всекидневни дела, вашето отношение с хората и света около вас, могат да отработват кармата в не по-малка степен, отколкото четенето на повелите. Във всеки момент от своя живот вие правите избор. И със своите постъпки или отработвате минала карма, или създавате нова.

И всяка, и най-съвършената духовна практика, и най-добрите молитви ще бъдат безполезни за вашето духовно израстване, ако правите тези практики с користни цели, да постигнете някакви привилегии за себе си или за своите близки.

Има само един истински мотив, с който си струва да пристъпвате към всяка духовна практика и всяка духовна методика – да се избавите от своето его и да се приближите до Бога, да служите на Бога и на всички живи същества.

Ако пристъпвате към духовната практика с каквато и да е друга цел, вие създавате карма.

В духовната област, в областта на религията действа същия този принцип на двойственост, свойствен на вашия свят.

Понякога набожният от човешка гледна точка човек, който редовно посещава всички църковни служби и церемонии, стои в своето духовно развитие по-ниско от човека, който никога не посещава църкви и църковни служби, но има правилен вътрешен мотив и реализира във всекидневния си живот заповедите, на които ви е учил Исус и другите Учители на човечеството.

Няма да е голямо откровение, ако кажа, че има много повече духовно издигнати хора извън пределите на религиозните конфесии, отколкото сред хората действащи в рамките на определена религиозна система.

Днес ви дадох достатъчно информация за размисъл. И се възползвам от тази възможност, за да ви дам информация за  измененията, които са претърпели нашите предишни милости в настоящото време.

 АЗ СЪМ Сурия от Великото Централно Слънце. Ом.

© Татяна Микушина, 2005

Ако реално искате да промените нещо в своя живот, трябва по-често да се замисляте за своето съзнание

Възлюбеният Сурия, 27 април 2005 г.

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново при вас чрез този посланик.

Предмет на нашата днешна беседа ще бъде вашето съзнание. Сред суетата на ежедневието вие не се замисляте за най-главното – за своето съзнание. Мислите за вещи, за храна, за работа, за семейство, за развлечения. Мислите за маса неща, но рядко се замисляте за своето съзнание.

Искам да ви кажа, че съзнанието ви е също толкова важен въпрос, колкото и въпросът за Бога. Защото вашето съзнание е това, което ви надживява, това, което съхранява целия ви жизнен опит, отработеното от цялата поредица ваши животи.

И действително нивото на вашето съзнание определя всичко, което ви се случва в живота. Нивото на вашето съзнание е много тясно свързано с вашата карма и с кармата на хората около вас.

Колкото по-висок е процентът на отработване на вашата карма, толкова по-високо е нивото на вашето съзнание и толкова по-близо сте до Бога.

Нивото на вашето съзнание е свързано също така с вашите вибрации. Колкото по-високо е нивото на вибрациите ви, толкова по-високо е нивото на съзнанието ви. И затова нивото на вашето съзнание ви притегля към едно или друго обкръжение. Подобното се привлича от подобно.

Затова, ако реално искате да промените нещо в своя живот, трябва по-често да се замисляте за своето съзнание.

Към всяко нещо, към всяко събитие около вас във физическия свят, може да се подходи от две страни. За всичко съществуват две основни гледни точки. И цялото многообразие на живота и цялото многообразие от жизнени избори се свежда до вашия избор: какъв свят избирате? Илюзорния свят ли избирате или избирате Реалния свят на Бога.

Ще ви дам примери, поясняващи предмета на моята беседа.

Представете си, че се намирате в абсолютно хармонично състояние на съзнанието. Сигурно сте изпитвали такива състояния в своя живот. Чувствате дълбок вътрешен покой, равновесие, безпричинна радост и любов към всичко, което ви заобикаля.

Бог ви изпраща такива минути, за да можете в сложни жизнени ситуации да се връщате към усещанията, които сте изпитвали в тези блажени минути от своя живот.

Препоръчвам ви да си спомните такива състояния. Или да се опитате надеждно да фиксирате това състояние в паметта си, когато то ви споходи в близкото бъдеще.

Това е еталонът, с който ще сравнявате състоянията на съзнанието ви в други моменти от вашия живот.

Сега си представете, че се сблъсквате с някоя нехармонична ситуация в живота ви. Това може да бъде гърмяща рок-музика, нехармонични хора. Много са небожествените прояви, с които се сблъсквате всеки ден.

И при стълкновението ви с тези нехармонични житейски ситуации настъпва много важен момент. Вие можете да се включите в тази ситуация или можете да останете в равновесно състояние.

Ще приведа конкретен пример. Оскърбили са ви на работа, в семейството или на улицата. Оскърбили са ви, както ви се струва, съвсем незаслужено. Вие можете да реагирате по двата различни начина, за които говорих по-горе. Можете да се включите в ситуацията и да започнете да доказвате, че сте прави и са ви оскърбили незаслужено, а можете и да не се включвате в ситуацията. Просто да отбележите тази ситуация в съзнанието си, но да не влагате в нея своите енергии.

Помнете, че целият този илюзорен свят се поддържа изключително от вашата енергия. И вие самите ежеминутно и ежесекундно правите избор накъде да насочите своята енергия.

И ако се включите в неприятната ситуация, в която сте попаднали, вие започвате да влагате в тази ситуация енергията, която постъпва във вашата аура от Божествения свят по кристалната струна.

Какво се случва тогава? Вие влагате енергията си в несъвършенството и умножавате илюзията.

 Повечето от хората, живеещи на Земята, постъпват по подобен начин.

Този свят се поддържа само от вашата енергия. И със своята енергия вие подхранвате цялото несъвършенство на този свят.

Другият избор, който можете да направите, когато попадате в нехармонична ситуация, е да се откажете да влагате своите енергии в несъвършенството. Да, вие отбелязвате, че тази ситуация е несправедлива, но разбирате, че всичко, което се случва във вашия физически свят, е илюзия. Затова просто изхвърляте  тази ситуация от своето съзнание и не му позволявате да мисли за нея.

Това не означава, че сте безразлични към небожествените прояви във вашия свят. Вие давате своята оценка. Вие задължително давате оценката си, дори можете да я съобщите на достъпно за хората около вас ниво, но не влагате енергия в своята оценка. Спомняте си онези хармонични състояния, в които сте били, и на това ниво отвеждате съзнанието си от обкръжаващата ви нехармонична ситуация.

Напълно си давам сметка, че това, за което говоря, може да го направи адепт от много високо ниво, а за повечето хора, четящи тези редове, такава реакция на житейските ситуации ще бъде недостъпна. Но вие трябва да знаете към какво да се стремите. И трябва да предприемате опити за изменение на своето съзнание. Цялото Божествено съвършенство присъства вътре във вас.

И единствено вие самите решавате да пребивавате в това съвършенство или да се предавате на илюзията на този свят.

В заключение искам да ви предам образа на Будда, седящ на брега на река. Будда седи в поза за медитация и наблюдава реката. Той вижда как по реката плава тресчица, после греда.

След това вижда как покрай него плава лодка с хора. Будда вижда всичко това. И той дава оценка на всеки предмет или явление, с които се среща, но не влага енергиите си в нито един от тези предмети. Той просто назовава нещата с техните имена и толкова.

Ако на мястото на Будда седи обикновен човек, мислите му ще се вкопчват във всеки предмет, който вижда. Той ще мисли, гледайки треската, колко безотговорни са хората, как замърсяват реката. Ще мисли, гледайки гредата, как би я използвал в своето домакинство. И ще обсъжда в съзнанието си всеки човек, седящ в минаващата лодка.

Дадох ви този пример, за да ви изясня окончателно как със своето съзнание пораждате заобикалящата ви илюзия.

Когато постоянно държите в главата си отрицателните ситуации, с които се сблъсквате в живота, и когато непрекъснато превъртате своята реакция на тези ситуации и реакциите на околните към вашите реакции, вие изпращате дадената ви от Бога енергия за умножаване на заобикалящата ви илюзия.

Същото се отнася за всяко несъвършено чувство, което допускате в своето съзнание.

Необходимо ви е постоянно да анализирате всички свои мисли и всички свои чувства и да ги сравнявате с еталона на съвършеното състояние, което сте задължени постоянно да държите в паметта си.

Ето защо е необходимо да се откажете в съзнанието си от едно такова чувство като борбата.

Когато сте настроени за борба, вие привличате предмета на борбата в своя свят.

Това се отнася за борбата с падналите ангели, която толкова ви хареса. Ако сте настроени за борба, винаги ще намерите предмета на борбата си в хората около вас.

А ако не изпитвате желание да се борите, няма да срещнете по пътя си хора, с които ще е нужно да се борите. Нещо повече, запазвайки постоянно съзнанието си на високо ниво, вие ще успеете да заразите с това свое състояние на съзнанието всеки, с когото се срещате в своя живот.

Днес аз се опитах да привлека вниманието ви върху вашето съзнание. Защото това е, с което винаги сте длъжни да работите.

А за да работите със съзнанието си, съгласете се, че не ви е нужно нищо, освен вашето желание и вашия стремеж да измените своето съзнание.

Ще се радвам, ако днешната беседа бъде приета от вас не като абстрактно разсъждение, а като ръководство за действие.

АЗ СЪМ Сурия.

 

© Татяна Микушина, 2005

Назначавам ви за дежурни по планетата Земя

Възлюбеният Сурия, 10 май 2005 г.

 

 

 АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас от Великото Централно Слънце чрез този Божи посланик.

Откакто започнахме работа по предаването на нашите послания чрез този посланик, вие имахте възможност да се запознаете с последните новини и последната информация от категорията, с която сметнахме за възможно да ви запознаем.

Ще продължим нашата работа и по-нататък. Следете диктовките. Опитайте се да осъзнаете не само съдържанието, което лежи на повърхността, но се опитайте да четете тези диктовки между редовете.

Всяко истинско послание от Небесата се характеризира преди всичко със своята многоплановост и  наситеност с втори, трети и четвърти смисъл. Да, възлюбени, независимо от привидната простота и достъпност на изложението, тези послания съдържат информация, която ще мине покрай вашето външно съзнание и ще застави дълбочинните слоеве на вашата душа да се пробудят. И една от нашите основните задачи е именно да разбудим вашите спящи Божествени способности. За да можете да прекрачите зад пределите на вашия физически свят и да познаете друг свят, Божествения свят, който винаги е съществувал редом с вас, но вие предпочитахте да не го забелязвате, или се правехте, че не съществува.

Така ви беше по-лесно да се отдавате на илюзиите във вашия свят, да играете своите роли и да играете своите игрички.

Вие сте способни да възприемете това, което искате да възприемете и това, което по своята свободна воля можете да допуснете в съзнанието си. Фините светове не се усещат от вашите физически сетива. Не можете да ги пипнете, да ги видите или да ги чуете. И за да започнете да общувате с Божествения свят, трябва да повишите чувствителността на вашите физически сетива толкова, че те да станат възприемчиви към фините вибрации. Диапазонът на вашата чувствителност като че ли се разширява и започвате да усещате финия свят.

Чувствате миризми, фини аромати, източникът на които не е около вас. Виждате прекрасни цветове, преливащи и въртящи се пред вашия вътрешен поглед, виждате искри и други светлинни ефекти. Започвате да слушате музиката на сферите, започвате да чувате звуците на нашия свят.

Но най-важното, към което трябва да устремите цялото си същество, това е чувството за Божественост. Това е с нищо несравним възторг от съприкосновението с нашия свят. Съвършено благоговейно чувство, сравнимо само може би с предмета на първата ви любов. Вашият възлюбен или вашата възлюбена. И това чувство е толкова възвишено, че се боите да не го изплашите дори с дишането си или с някакво неловко движение.

Вашият свят е пълен с много груби вибрации. И сред суматохата на вашия свят е много трудно да се настроите на Божествената гама. Ето защо ви препоръчваме, колкото се може по-дълго време да се намирате сред природата, в тишината. Шума на тревите, пеенето на птиците, дори жуженето на насекомите са звуци най-близки до нашия свят.

Учете се да слушате гласовете на природата, учете се да съзерцавате природата. Да пропускате през себе си, през своето съзнание, картини от природата около вас.

Когато се намирате в тишина на брега на реката, или край морето, или в гората, или на полето, вие наистина се намирате в Храм Божий. И трябва да изпитвате напълно Божествен трепет пред грижата на Бог за вас. Той е построил за вас най-съвършените Храмове.

И вашето пребиваване сред природата трябва да прилича на посещение в Храм. Благодарете на Бог за всяка минута тишина, когато се намирате в Неговия Храм и изпитвате благоговеен трепет. Защото финият свят не може да се доближи до вас, когато се намирате в градовете или дори в малките селища. Само сред природата, където няма така наречените следи от цивилизацията, можете да се докоснете до високите вибрации на нашият свят.

За много хора вибрациите на нашият свят са непоносими. Затова, когато попаднат сред природата, отново се опитват да ги заглушат с рок-музика или с цигара, или с алкохол, или с миризмата на печено месо. Наистина, не ви ли е позната тази картина на разпространения масов отдих сред природата?

А цялата работа, възлюбени, е в несходството на вибрациите. Много хора така са се привързали към ниските вибрации на физическия и астралния план, че прекарването сред тишината на природата  за тях е подобно на инквизиция.

Затова, ако се стремите към общуване с Бога, ако се стремите към общуване с нашия свят, намерете време и възможност поне един път в седмицата да излезете сред природата да медитирате на слънце, под шумоленето на вятъра, на миризмата на полските цветя.

И сред тези естествени картини и звуци, ще ви бъде много по-лесно да уловите вибрациите на нашия свят.

Дошло е време да се върнете към естествения начин на живеене, предвиден за вас от Бог.

По хармонията, която сте в състояние да изпитате, намирайки се с часове насаме със себе си и с природата, вие можете косвено да съдите за нивото на вашите духовни постижения. Смея да ви уверя, че човек привързан към астралния и физически свят, не може да се заседи и пет минути и да съзерцава природата.

Само душите на тези, които са готови за общуване с Божествения свят, намират умиротворение и изпитват блаженство от общуването с природата.

Вашите градове са такова огромно струпване на тъмни сили, че е безкрайно чудно, как успявате да оцелеете в такива клоаки на масовото съзнание и така наречената съвременна цивилизация.

Кълновете на новото съзнание трябва да си пробиват път в тишината на природата. С времето новата цивилизация ще замени вече съществуващата. И именно хармоничните отношения на човека с природата ще я отличава от сега съществуващата цивилизация.

Повярвайте ми, всички сурови климатични условия, всички екстремални прояви на природата са преди всичко следствие от вашето неразвито съзнание.

Изменете вашето съзнание, имам в предвид съзнанието на цялото човечество и ще се променят и условията ви на съществуване във вашият свят. И елементалите, които сега загиват с хиляди и буквално се побъркват от вашата цивилизация, много бързо ще възстановят  Божествения порядък на Земята.

Земята ще се превърне в планета с такъв мек климат и с такива комфортни условия за съществувание, че няма да имате нужда да хабите толкова усилия и енергия за отопление на жилищата си.

Погледнете около себе си. Вие и само вие сте отговорни за това несъвършенство, което цари във вашия свят. Вие и само вие сте отговорни за всички урагани, стихийни бедствия, цунами, екстремни климатични условия. Това е дело на вашите ръце и на вашето съзнание.

Не чакайте Възнесените Учители да дойдат и да въведат ред във вашият дом. Не, възлюбени, тази планета е вашият роден дом и вие сте длъжни да възстановите реда в него.

Настана времето да очистите вашето съзнание от боклука, който се е натрупал в него за милиони години пребиваване във въплъщения на планетата Земя. Сега трябва да очистите своето съзнание, своя дом, своята планета Земя.

Вие сте отговорни за чистотата на планетата. Назначавам ви дежурни по планетата Земя.

АЗ СЪМ Сурия.

 

© Татяна Микушина, 2005

Учение за кармата на бедността и богатството

Господ Сурия, 26 май 2005 г.

 

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново от Великото Централно Слънце, за да се срещна с вас чрез този посланик.

АЗ СЪМ дойдох с цел да предам за сведение важно Учение за карма и нейното преобразуване.

Ако разглеждате Земята от гледна точка на Великите Същества на Светлината пребиваващи във вечността, цялата планета и всичко, което ви заобикаля, а също и вашите четири низши тела не са нищо друго освен карма. Божествената енергия, която се изразходва от индивидите приели въплъщение и определени да съществуват в този космически цикъл  в ниските, плътни планове на тази вселена, преминавайки и пречупвайки се през съзнанието на индивидите намиращи се във въплъщение, се уплътнява и така създава заобикалящия ви материален свят.

Този свят се проявява постепенно от непроявеното си състояние, създавайки за вас гигантска сцена. И вие въплъщение след въплъщение идвате на тази сцена, за да изиграете своите роли.

Затова най-общо може да се каже, че целият заобикалящ ви свят представлява карма или втвърдена енергия вследствие на вашите неправилни действия, мисли и чувства.

Но дори от собствения си жизнен опит в този живот можете да си изясните, че едва ли е възможно да се научите на каквото и да е, ако реално не правите нещо в живота си. Вие постоянно се учите и постоянно натрупвате жизнен опит, докато се намирате във въплъщение. Не е възможно да не правите това, тъй като се намирате в материалния свят, за да преминете обучение, за да придобиете необходимия опит.

Когато вашето съзнание достигне необходимото ниво, вие ще можете чрез него да управлявате състоянието на заобикалящия ви свят. Ще можете да преобразувате заобикалящия ви свят пропускайки Божествената Енергия през своето същество и тъй като съзнанието ви ще е на достатъчно високо ниво, вашите вибрации също ще бъдат достатъчно високи. Като наслагвате своите вибрации върху околния свят, вие ще можете да преобразувате физическия свят и да го приближавате все повече и повече до Божествения образец.

В това се състои големият замисъл - играта на Господ. Като присъства във всеки от вас, отначало Господ създава илюзия, а след това я разрушава. По-подобен начин детето прави пясъчен замък и след това го разрушава, за да построи друг, по-съвършен замък. И всеки път неговото творение става все по-съвършено, все повече се приближава до съвършенството и всеки път превъзхожда по съвършенство всяко предишно творение.

Вие сте подобни на Бога и по-същия начин имате възможност да творите и да създавате съвършени образци в своя живот.

Някои индивиди предпочитат да вървят по собствен път и да изграждат своя живот и заобикалящата ги действителност по стандарти, които са далеч от съвършенството. Бог ви позволява да експериментирате. Вие сами ще можете рано или късно да се убедите, кое от създаденото е красиво и хармонично, кое се вписва в представат за съвършенство, а кое е грозно и уродливо и трябва да бъде преобразувано.

Затова ако предпочитате да се ръководите в живота си от ниски стандарти и небожествени ориентири, позволява ви се да правите това.

Вие се намирате във вашия свят, за да се учите да различавате Божествените образци от техните уродливи копия. И трябва да се научите да правите различаване във всяка област на живота. В условията на дуалния свят всичко е двойствено и това, което изглежда добро, може да се окаже лошо, а това, което изглежда че е  лошо, може да окаже безценна помощ за развитието на вашата душа.

Затова се препоръчва никога да не съдите с вашия плътски ум. Най-последният бедняк (по мярката на вашето съзнание) може да се окаже духовен богаташ, наистина притежаващ безценни съкровища на своето каузално тяло. И този индивид е дошъл във въплъщение специално, за да получи опита на мизерното съществуване, тъй като всичките му царски въплъщения не са му дали възможност в миналото да придобие такъв опит. Да приемеш в съзнанието си мизерно съществуване и да се смириш с него, това е много високо духовно постижение. Много високи души, идвайки във въплъщение, са разбирали колко ценен е такъв опит и доброволно са се отказвали от своето имущество и своя социален статус и са ставали бедняци. Вие познавате много примери описани в историята. Аз ще спомена само Франциск Асиз и Гаутама Буда.

Ако бяхте срещнали в гората седящия Буда в периода на неговото изпитание, навярно бихте си помислили, че това е един незначителен, не заслужаващ вашето внимание бедняк. И щяхте да сгрешите, и да пропуснете възможността да общувате с един велик и древен дух.

Затова ви е толкова необходим дара на различаването.

Друг пример. Познавате хора, които имат голямо богатство. А знаете ли, че много от тях са получили това богатство като най-великото изпитание? И знаете ли колко им е тежко да носят бремето на своето богатство?

Мога да ви кажа, че както сред много богатите хора, така и сред много бедните хора има високи души и има души, които продължително време се отклоняват от Божествения Път, определен за всяка душа.

Контрастите на вашия свят и пропастта, която разделя богатите и бедните говорят за небалансираност на кармата на вашия свят. И в същото време това създава много добри условия за развитие на душите ви.

Да, възлюбени, вашата карма, колкото и това твърдение да ви се струва странно, създава много добри условия за развитие на душите ви.

Кармата е вашият треньор, който постоянно ви натоварва и не ви дава възможност да се отпуснете. Така вие постоянно се намирате в добра форма и сте готови постоянно да превъзхождате себе си и да изработвате Божествени качества.

И голямото богатство, и голямата бедност са следствие от голяма карма. Случва се така, че човек сам си заработва кармата, но се случва и така, че индивидът доброволно е взел върху себе си карма, за да я отработи в това въплъщение и по този начин да облегчи кармата на човечеството.

Необходимо е да се прави разлика.

Най-доброто отношение към богатството и към бедността е еднакво равното, спокойно отношение към разкоша и към нищетата.

Най-важно е състоянието на вашия ум. Ако възприемате еднакво и бедността, и богатството, това говори за вашата непривързаност към външните проявления. Трябва да развивате като свое качество непредубеденото отношение към хората около вас.

Нито богатството, нито бедността свидетелстват за развитието на душата, но вашето отношение към богатството и бедността свидетелстват за нивото на вашите духовни постижения.

Когато голямата част от човечеството започне в своето съзнание да се отнася правилно към въпроса за богатството и бедността, това ще бъде знак, че то е изчистило този вид световна карма. И на Земята няма да има повече нито бедни, нито богати.

Затова, ако трябва да се каже честно, богатството на едни и бедността на други се явяват просто следствие на вашето несъвършено съзнание. Преодолявайки в съзнанието си това несъвършенство, вие няма повече да се сблъсквате в живота си нито с излишна бедност, нито с прекомерно богатство.

Затова нито борбата с  богатите, нито борбата с бедността имат някакъв смисъл.

Има смисъл само борбата ви със вашето несъвършено съзнание, което отрича бедността и се стреми към богатството.

И няма да има повече нито богати, нито бедни, ако съзнанието на голямата част от човечеството изработи правилно отношение към бедността и богатството.

Коренът на вашата бедност и коренът на вашето богатство е кармата на излишната ви привързаност към вещите на този свят. Вие можете да вземете доброволно тази карма за изчистване или да натрупате такава карма при неправилно използване на Божествената Енергия в предишни въплъщения.

Всичко, което ви заобикаля е следствие на вашата карма и кармата на човечеството – всяко качество, всяко проявление в този свят, всяко чувство и всяка мисъл. Всичко това създава този фон, тази сцена, които позволяват на душата ви да премине най-качественото обучение и да се развие.

Може да ви се струва, че животът ви е напълно безизходен. Но може би ще бъде голямо утешение за вас, ако ви кажа, че много Същества на Светлината ви завиждат затова, че имате такива добри условия за развитие на душите си. И много от тях с удоволствие биха си сменили местата с вас, ако Божественият Закон позволяваше това.

Затова ваша задача ще бъде да придобиете по-широк поглед върху развитието на своята душа и като цяло върху развитието на човечеството и цялата вселена.

Ще се радвам, ако моята днешна беседа спомогне за изменение на вашето съзнание в правилната посока.

АЗ СЪМ Сурия и ви изпращам своя поздрав от Великото Централно Слънце.

 

© Татяна Микушина, 2005

Новият етап ще ви даде възможност да се почувствате като пребиваващи едновременно в два свята

Господ Сурия, 12 юни 2005 г

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл от Великото Централно Слънце!

Възлюбени, настъпи моментът, който Възнесените Учители очакваха и който ще стане повратен момент за еволюцията на тази планета. Подобни моменти не са еднократни и всеки такъв момент служи като отправна точка за по-нататъшно развитие. Това прилича на движението на платноход - всеки нов порив на вятъра дава нов импулс на движение. Ето и сега, мощен порив на вятъра е издул платната на вашите възможности. И само ако сте очаквали този порив и навреме сте вдигнали платната и сте се подготвили за плаването, ще можете да се възползвате от предоставената ви Космическа възможност.

 Очаква ви нелек Път. Очакват ви бури и урагани. Но най-главното е, че сте готови за Път и сте вдигнали платната на вашето същество.

Вълните и ураганите са неизбежен ваш спътник в илюзорния свят. Постоянното съпротивление на материята създава необходимото напрежение, което ви дава възможност да развивате вашите мисли, да укрепвате волята си и да се стремите към победа, преодолявайки всички препятствия.

Платноходът на вашето същество никога няма да претърпи корабокрушение, ако пазите в своето съзнание верния образ. Вашето съзнание е главното за вас и всичко, което се случва с вас, и различните обстоятелства във вашия живот, се определят само от нивото на вашето съзнание. И само вие определяте, дали във вашето съзнание да се стремите към Висшето, да се движите по Висшия Път или да водите жалко съществуване в уютния ъгъл.

Но онези, които избират приятното живуркане, рано или късно ще усетят принуждаващ ги към движение тласък. А мнозина особено безгрижни просто ще бъдат изблъскани от техните уютни кътчета, ще бъдат разбудени и насочени по Пътя. Вие сте пътници и постоянно трябва да се движите,  никога да не се спирате.

Затова тези от вас, които са настроили съзнанието си към това, че са постигнали всичко и могат вече да почиват, трябва срочно да внесат необходимите корекции.

Състоянието на покой в действителност е илюзия. Вие никога не сте в покой. И по време на медитация, когато спират човешките мисли и чувства, вие извършвате грандиозни придвижвания в световете, където няма време и пространство.

Целият механизъм на пътуване по далечните светове, във фините светове, в огнените светове е скрит вътре във вас. Вие извършвате придвижването във вашето съзнание. Затова единствената ви грижа трябва да бъде нивото на вашето съзнание.

Всичко във вашия свят има начало и край. И само вашето съзнание ще продължи да живее след смъртта ви.

Има значение получаваният от вас опит. Затова, колкото повече действате във вашия свят, толкова повече опит трупате. Физическият свят предоставя огромни възможности за развитие. Физическият свят буквално е натъпкан с предмети, към които можете да приложите вашите усилия. Вие въздействате на физическия свят и го преобразувате.

Всяко ваше действие може да извисява съзнанието ви, да води до растеж на безсмъртната ви част. И всяко ваше действие може да води до растеж на илюзиите. Всичко зависи от насоката на вашите усилия. Вие приличате на вентил, през който протича Божествената Енергия. И можете да насочите потока Енергия за растеж на вашето съзнание, а можете да изразходвате тази Енергия за умножаване на илюзиите.

Целият проявен свят представлява сцена, която е необходима за вашето развитие и която се създава от вас, когато насочвате Божествената Енергия за умножаване на илюзиите.

Когато достигате до определена степен на чистота на вашите чакри и тела, вие преодолявате нереалната част от вас самите във вашето съзнание. И колкото повече издигате вашето съзнание, толкова повече и повече можете да придобивате качества, свойствени на Божествения свят.

Вашият и нашият светове не са враждебни. Вашият и нашият свят взаимно се допълват. Затова всякакви дисхармонични прояви, които са налице във вашия свят, с времето трябва да се преобразуват. А преобразуването на вашия свят може да става единствено чрез вашето съзнание, което управлява поток Божествена Енергия, постъпваща във вашето същество от единствения Източник, единен за цялата Вселена.

Ако сте съсредоточени върху вашия илюзорен свят, рано или късно ще се сблъскате с простата истина, че във физическия свят го няма това, което би могло да ви удовлетвори. Можете да загубите целия си живот точно по същия начин, както сте загубили хиляди животи във вашите предишни прераждания, в търсене смисъла на живота. И винаги, за всяко същество пребиваващо във физическия свят, настъпва момент, когато осъзнава, че това, към което всъщност се стреми, се намира извън пределите на физическия свят.

Отначало започвате да възприемате двойствеността във вашия свят. Започвате да различавате явленията, които принадлежат на физическия свят, от явленията, които принадлежат на по-фините светове. След това започвате да виждате причините за това, което става във физическия свят. Започвате да виждате следствията от постъпките и започвате да осъзнавате, че изменението на вашето отношение към заобикалящия ви свят променя вашите мисли, вашите постъпки, вашите чувства.

И в един прекрасен момент започвате да осъзнавате, че наравно с вашите физически чувства възприемате и фините светове.

И щом получите това възприятие, вие придобивате все по-голяма и по-голяма представа за фините светове. И тези светове толкова се различават от това, което е около вас на физическия план, че вие започвате да прекарвате все повече и повече време в общуване с финия свят.

И настъпва момент, когато пребивавате едновременно в два свята. Ставате обща точка между двата свята. И осъзнавате много ясно, че вътре във вас се съединяват световете. И разбирате, че именно така Бог може да действа чрез вас. И ви е приятно да усещате своето единство с Бога, с цялата Вселена. Разбирате, че няма никаква граница между вас и другите живи същества. Получавате безкрайно състрадание към всички живи същества, които се намират на такова ниво на развитие на своето съзнание, което не им позволява да усещат това единство на Живота.

И ето, намирайки се на този стадий на възприемане на света, вие най-после започвате да ни разбирате нас, Съществата зад завесата. Ние имаме разбиране, но нямаме възможност да действаме във вашият свят. Вие нямате разбиране, но имате възможност да действате във вашия свят.

Затова следващият етап, който вече настъпва, ще ви позволи да получавате нашето разбиране, прониквайки зад завесата и ще ни позволи да действаме чрез вас, когато ни разрешите да присъстваме във вашите същества.

Така се твори развитието на света. Така световете проникват един в друг.

И новият етап, който вече настъпи, ще ви даде възможност да се усещате присъстващи едновременно в два свята. Отначало това ще го могат единици. След това все повече и повече хора ще достигнат до това състояние на съзнанието. Винаги е трудно на първия да се изкачи на най-високия връх. На този, който върви след него, винаги му е по-лесно. И много скоро това, което е изглеждало фантастично, ще ви се струва съвсем обикновено.

На добър път! И издигнете на рейките си флаговете. За да се виждате отдалеч. И за да може всеки, който желае да се присъедини към вас и да застане под вашите знамена, да има възможност да го направи всеки момент.

Бог няма никакви ограничения. Всички ограничения присъстват само във вашето съзнание и във вашето възприятие на заобикалящия ви свят.

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас от Великото Централно Слънцe.

 

 

© Татяна Микушина, 2005

За възможността да се облекчи кармата за следващия месец и писмата до Кармичното Ръководство

Възлюбеният Сурия, 23 юни 2005 г.

 

 

Аз съм Сурия, дошъл при вас в този ден чрез моя посланик.

Днес е ден, в който можете да положите своите молитвени усилия и да насочите енергията на молитвата за преобразуване на кармата за следващия месец. Ще ви бъде дадено точно толкова от това, за което молите, колкото позволява чистотата на вашето сърце, искреността ви и доколкото позволява Законът за кармата.

Затова ви препоръчвам да не мързелувате, а да работите в този ден. Можете дори да посветите цялата си работа, която ще извършвате през деня, за преобразуване на кармата. Представете си докато миете съдовете или почиствате жилището си, че премахвате всички стари кармични наслоения от миналото от всичко, до което се докосва вашата ръка.

Водата е ваш помощник.

Можете да продължите експеримента и да го пренесете в менталната плоскост. Представете си как вземате кърпа и изчиствате всички ваши нечисти мисли, които някога са ви навестявали. След това преминете в астралния план и почистете всички наслоени отрицателни чувства.

Представете си, извършвате генерално почистване на всичките си тела.

Можете да си представите как хващате  менталното и астралното си тяло, сваляте ги като дреха и изтръсквате от тях всичкия прах от несъвършени мисли и чувства.

Въздухът е ваш помощник.

Можете да изложите телата си на лъчите на яркото лятно слънце, за да може то да преобразува следите от вашата карма.

Слънцето е ваш помощник.

Можете да си представите как виолетов пламък прониква през всичките ви тела и изгаря всичко в четирите ви низши тела, което не е от Бога.

Пламъкът е ваш помощник.

В този ден започва заседание на Кармичното Ръководство на Земята. Можете да се обърнете към Кармичното Ръководство с вашите писма и молби. Вашата работа е да помолите за помощ. Работа на Кармичното Ръководство е да разгледа молбата ви и да ви окаже тази помощ, която може да ви даде космическото милосърдие. Помолете ангелите да доставят писмото ви по предназначение, не забравяйте да напишете името и фамилията си, датата и след това изгорете писмото. Ако си оставите копие на писмото, след известно време ще забележите, че голяма част, ако не и всичко от това, за което сте помолили Кармичното Ръководство, се е изпълнило.

Бремето на кармата, висящо над човечеството, е повече от огромно и Възнесените Същества на Светлината използват буквално всяка предоставила се възможност да помогнат на вас, хората намиращи се във въплъщение на Земята. Не пренебрегвайте дарените ви милости и възможности.

Космическият Закон не ни позволява да се намесваме във вашата карма, ако вие не ни помолите за такава намеса. Но веднага щом зовът е произнесен, той е чут. Възнесените Същества на Светлината са готови да ви окажат цялата възможна помощ.

Обаче не трябва изцяло да разчитате на Възнесените Същества на Светлината. Ако човек помоли веднъж, за да му помогнем да се избави от тежка карма, надвиснала над него, например карма от аборт, ние помагаме. Но ако след известно време този човек извърши същата постъпка водеща до създаването на карма, за Възнесените Същества на Светлината е значително по-трудно да оказват помощ.

Затова всеки път, когато молите за помощ да бъдете избавени от последствията от вашите неправилни  действия в миналото, вие трябва напълно осъзнато да поемете задължение да не повтаряте в живота си тези постъпки, които са довели до създаването на карма.

Ако ви е трудно да държите постоянно в главата си поетото задължение да не образувате карма, вземете празен лист хартия и напишете на него всичко негативно, което знаете за себе си и от което бихте искали да се избавите. Всеки път, когато пристъпвате към молитвения си ритуал, насочете енергията на молитвата за разтваряне на тези енергии, които се намират в четирите ви низши тела и които са легнали като тежко бреме върху телата ви именно поради извършените от вас в миналото лоши постъпки. Ако знанието за Закона за кармата и Закона за възмездието беше широко разпространено сред хората на Земята и особено сред младежта, щяха да бъдат предотвратени много постъпки на хората, които те извършват поради своето невежество.

Познаването на Закона за кармата е първата крачка, която е необходима на всеки индивид, за да не греши и да действа в живота си, като се ръководи от Божествените принципи.

Затова основна задача на всеки от вас в най-близко време е, да бъдат запознати колкото е възможно повече хора със Закона за кармата или възмездието. Най-доброто ще бъде личният пример, който ще дадете на вашето дете, на семейството си, на вашите колеги в работата.

Отрицателната енергия не може да изчезне сама по себе си, но енергията на вашите молитви може да разтвори отрицателната карма, точно вашите визуализации, които описах в началото на днешната ни беседа. А енергията на благата карма, която създавате с правилните си действия, може да бъде насочена по ваша молба за облекчаване на кармичното бреме и за да може отработването на кармата да премине по най-лекия за вас начин.

Вие сте задължени да отработите кармата от неправилните си постъпки, но можете да отработите тази карма например като паднете и получите счупване или просто да се разминете с леко натъртване или синини.

Затова ви препоръчвам да се обърнете с молба към Кармичното Ръководство днес или в близките дни. Можете също така да посочите в писмото си, с какво конкретно се задължавате да работите за да бъде насочена енергията на вашите благи постъпки за облекчаване на кармичното ви бреме.

Това може да бъде поемане от вас на задължение за четене на определен брой молитви или Розарии в продължение на определен период от време. Това може да бъде също така поемане на задължение в помощ на нуждаещите се или немощните.

Поемайте си само тези задължения, за които със сигурност знаете, че е  по вашите сили да ги изпълните. Защото ако поемете твърде големи задължения с надеждата да отработите колкото е възможно повече карма, може да не се справите с натоварването. Тъй като, не забравяйте, че ще ви се наложи да преминавате тестове в живота си и да поддържате най-високото състояние на съзнанието си въпреки всички препятствия и житейски неуредици, с които ще ви се наложи да се срещнете.

И отрицателните вибрации, раздразнението, което може да изпитате, ако не се справите с поетите задължения, могат да заличат положителния ефект от вашите правилни постъпки и действия.

Задачата ви не е в това да съгрешавате и след това да молите за опрощаване на греховете си. Вашата задача се състои в това, да не създавате нова карма. Старата карма така или иначе ви предстои да отработите под някаква форма. Затова следете внимателно да не създавате нова карма.

Днешната беседа беше много полезна, защото ви даде в ръцете инструменти, които при правилното им използуване ще бъдат залог за успешното ви придвижване по Пътя.

Помнете, че нереалната част от вас, вашето его ще намира всяка възможност да ви насочи по лъжлив път, ще ви убеждава в това, че вашите молитви и писма не действат. Ще ви убеждава, че днес сте прекалено изморени и можете да си позволите да се отпуснете и да не изпълните поетите задължения.

Вие сте създавали кармата си в продължение на милиони години, в продължение на безбройните ви земни въплъщения. И искате да се избавите от кармата си мигновено?

Ако Законът ви позволяваше да изпитате последствията от мигновеното връщане на вашата карма, тогава нито един човек не би издържал и частица от секундата на струпалата се отрицателната енергия. Тя буквално би разкъсала вас и вашите тела. Затова Законът за кармата ви връща изпълнението на вашите кармични дългове постепенно, в продължение на значителен период от време. И помощта, за която молите, също не може да ви бъде оказана мигновено. За да ви се окаже помощ е необходимо време. И времето ще бъде различно, в зависимост от тежестта на кармата, съдържанието на вашата молбата и поетите от вас задължения.

Срокът за оказване на помощ може да бъде различен и заема период от шест месеца до дванадесет години.

Затова се настройвайте за ежедневна работа. Чудесата във вашия живот са възможни, но вие сами създавате предпоставките за чудесата във вашия живот, създавайки ежедневно блага карма.

АЗ СЪМ Сурия.

 

© Татяна Микушина, 2005

Новата Божествена Милост 

Възлюбеният Сурия, 3 декември 2005г.

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново при вас чрез нашия посланик.

АЗ СЪМ пристигналият, за да ви настроя още веднъж за възприемането на информацията, която ще бъде дадена днес и в следващите дни. Вие знаете, ситуацията на планетата Земя всеки път, в края на годината, се нагорещява. Това е свързано с годишния цикъл, през който преминава планетата. И всеки път  последните дни на годината са много напрегнати по отношение на енергии, които не са преобразувани и които търсят изход, проявление във физическия план.

Разтоварването на отрицателните енергии може да се излее в пореден катаклизъм, или да не се излее, доколкото се извърши преобразуване на голяма част от отрицателната енергия на ниво мисли и чувства.

Затова е толкова важно да се запази вътрешна хармония и благоговеен трепет пред Твореца, в края на годината.

Много ли хора на планетата Земя са способни на това?

И как да се направи така, че колкото е възможно повече хора да се замислят за своята отговорност пред целия живот на планетата Земя. Ние затова идваме отново и отново, за да ви напомним за вашата отговорност и се надяваме, че ще успеете да предадете нашата информация на колкото е възможно повече хора.

Помните ли страшния катаклизъм, който се случи през декември миналата година и който отнесе живота на стотици хиляди хора?

Можете ли да си представите отново да се случи подобен катаклизъм? И доколко е реално да се предотврати подобен катаклизъм?

Аз дойдох, за да ви кажа за възможността, която ви дават Небесата в този декемврийски ден. Днес, още преди заседанието на Кармичното Управление ние взехме решение за смекчаване на кармата на планетата Земя, ако дори само няколко стотици души, пръснати по целия свят, поемат върху себе си бремето да носят кармата на планетата Земя за периода до края на годината.

Какво се изисква от вас, възлюбени, които ще приемете върху себе си бремето на световната карма през този сложен период?

Задачата, която трябва да изпълните ще ви се стори много лека. Но не се заблуждавайте от външната простота на поставената задача. Тъй като даже най-обикновените действия, които предприемете ще предизвикат толкова силна съпротива от страна на противоположните сили, че всяко ваше действие ще изисква големи усилия. И все пак ние ви молим да посвещавате по един час на ден за молитвена практика, всеки ден до края на годината, по определена методика, която ще ви дам сега.

И така, цялата ви задача се свежда до постигане на максимално хармонично състояние на вашето съзнание.

Вие се занимавате с различни духовни практики и принадлежите към различни религиозни групи и течения. Ние отчетохме това.

И така, вие  посвещавате точно един час всеки ден на молитвената практика, към която сте привикнали. Това може да бъде четене на молитви, Розарии, повели или просто медитация.

Основната задача, която трябва да изпълните по време на вашата молитвена практика, е хармонизиране на вашето вътрешно състояние. Вие трябва да влезете в състояние на пълна хармония и единство с Бога.

И в края на вашата духовна практика аз ви моля да направите едно просто нещо. Представете си, че вашата аура се разширява и достига размерите на дома ви, след това се разширява и обхваща в себе си целия град, вашата страна и цялото земно кълбо. И всяко живо същество, което попада в полето на действие на вашата аура, изпитва върху себе си нейното влияние.

И всяко живо същество се изпълва със състоянието на хармония и умиротворение, което сте достигнали по време на духовната си практика.

Достатъчно е само няколко стотици души да поемат задължението да изпълняват нашата молба от днес до края на годината и аз ви гарантирам, че Земята ще избегне подобен ужасен катаклизъм, какъвто имаше в края на миналата година.

Нека всички заедно да обединим усилията си в тази насока, независимо към какво вероизповедание или религиозна група принадлежите.

Нека тази проста стъпка да бъде първата стъпка към вашето единство на земен план.

Аз се радвам да дойда при вас днес и да ви възвестя за новата възможност и новата милост, която ще действа в това тъмно време на годината.

Аз съм уверен, че с вашата помощ ние ще успеем да преодолеем всякакви нехармонични прояви на планетата, които обикновено се изливат под формата на различни катаклизми и стихийни бедствия.

Първата крачка, която в дадох, чака да приложите вашите усилия.

А сега бих искал още да ви дам важна информация, която изисква неотложно прилагане на вашите усилия.

В края на годината ще се проведе заседание на Кармичното Управление, което ще започне на 23 декември. Затова не забравяйте заедно с вашите ежегодни писма до Кармичното Управление да изложите онези полезни представи на вашия ум, които ви помоли да изградите Господ Шива в своята диктовка от 27 ноември 2005 година.

Колкото повече важни проекти успеете да заложите в това оставащо до края на годината време, толкова по-голяма е вероятността Кармичното Управление на своето заседание да успее да отчете вашите пожелания и да предприеме усилия за премахване на онези кармични препятствия, които стоят на пътя на осъществяване на вашите проекти.

Вие виждате, възлюбени, как се грижат Небесата за вас. Можем ли да се надяваме, че и вие ще предприемете усилията, за които ви молим?

Аз много се надявам на това.

Ние ви молим за толкова малко нещо, и времето, което ви молим да отделите за работа за благото на човечеството на планетата Земя не може по никакъв начин да се равнява дори с времето, което губите за гледане на телевизия или за празнословни разговори.

На едното блюдо на везната е както винаги Общото Благо и благополучието на планетата, на другото блюдо – удовлетворение на капризите на вашето его.

Помислете за своя избор и направете решителен избор в полза на непреходната Божествена реалност, като се откажете от всякакви илюзорни избори вътре в себе си.

Радвам се на новата ни среща с вас и се радвам да ви провъзглася новата Божествена милост.

АЗ СЪМ Сурия, който беше с вас през този ден.

 

Дадено на Алтай, в Чемал, чрез посланика Татяна Микушина.

 

Всяко ваше усилие ще бъде безпрецедентно приумножено, защото такава е повелята на времето и такава е ситуацията сега на планетата Господ Шива 27 ноември 2005 год.

Учение за смирението

 

Възлюбеният Сурия

3 януари 2005г

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново при вас!

Състоянието на нещата върху планетата Земя се нормализира и аз съм готов да се върна към планирания ход за подаване на знанията и информацията, от които вие се нуждаете.

Доколкото ние идваме, за да поговорим с вас, вие имате възможност да разширите вашето съзнание и вашето възприемане на света. Дори ако някога ви се струва, че не сте почерпили нищо ново от някоя диктовка, не се залъгвайте. За вас е свойствено да преувеличавате нивото на достижения, на което сега се намирате. Затова едно от основните наши изисквания към вас е чувството за смирение.  Чувството за смирение не означава, че вие трябва да се унижавате и раболепничите. Не, това ще бъде неправилно разбрано смирение и неправилно разбрано служене.

Защото чувството за смирение  предполага преди всичко такова състояние, при което вие усещате вашето единство с Твореца. Вие започвате да възприемате творението, обкръжаващия ви свят толкова явно и толкова възвишено, и изпитвате такъв благоговеен трепет и препълваща ви любов, че сте готови на всичко, за да можете още малко да удължите това състояние във вашето съзнание.

Вие сте готови да пожертвате всичко, което имате, да пожертвате дори физическото си тяло, вашата душа, цялата ваша същност.  Защото в крайна сметка вие разбирате, че от ваша страна няма никаква жертва. Вие до такава степен усещате своето единство със целия заобикалящ ви живот и до такава степен се прониквате с чувство за единство с Твореца, че за вас егото престава да съществува като преграда, която ви разделя от мен, от Бога и от  всяка частичка живот. И в това състояние вие изпитвате безкрайна благодарност към милостта на Твореца. И няма нищо във вашия земен свят, което може да се сравни със състоянието на тиха радост и безпричинно щастие, което ви обхваща. И в това състояние вие, накрая, сте способни да почувствате онзи благоговеен трепет, който ви позволява да поемете върху себе си всякаква отговорност и всякакво изпитание, ако това е по Святата Божия Воля.

Не, това чувство по никакъв начин не може да се сравни с робството. Всеки роб дълбоко в душата си ненавижда своето робско положение и ненавижда своя стопанин. И никога не губи надежда за свобода. Вашето смирение произтича от чувството за пълна свобода, безгранична свобода. Вие усещате, че истинската свобода за вас като индивидуалност започва само тогава, когато встъпите в отношение на пълно подчинение на Божествения закон, съществуващ в тази Вселена. Вие се подчинявате на Висшия Закон и едновременно с това получавате неограничена свобода за действие в рамките на този закон.

На вас ви се струва, че моите думи съдържат вътрешно противоречие. Аз не ви карам да бързате и не ви заставям да приемете моите думи за абсолютна Истина. Просто размишлявайте над моите думи.  Анализирайте това, което притежавате в заобикалящия ви свят, онези привързаности, които имате към вещите във вашия свят. И се опитайте да разберете, че в действителност вие се намирате в робска зависимост от вещите във вашия свят. Вие се намирате в такава зависимост, че в същност се явявате роб на вашите вещи и като следствие, роб на обстоятелствата във вашия свят. И пред вас рано или късно ще възникне въпроса каква свобода да изберете. Свобода реална, Божествена, която премахва вашата робската зависимост от вещите  във вашия свят. Или вие по старому предпочитате да се намирате в илюзорната свобода, която се характеризира само с едно качество - свободата да не се спазва Закона, съществуващ в тази вселена.

Помислете и преценете. Какво имате сега и какво може да имате, стига да  изразите вашето желание и да поемете пътя на освобождаване от вашето его, да поемете Пътя на Посвещенията, който ви е предначертан от всички пророци и всички основатели на съществуващите в своето време на Земята религии.

Колкото и да са изкривявани тези религии по-късно от техните ревностни последователи, все пак  Божественото смирение като основно качество не е могло да бъде премахнато от свещените книги. Единственото, което е можело да стане и е станало, е това, че хората, които са си присвоили правото да говорят от името на Бoг започнали да изискват вместо Бoжествено смирение и покорност на волята на Бога, подчинение на законите, които съществуват в човешките религии и църкви.

Вие си спомняте, че ние ви говорихме за това, че всяко качество и всяко обстоятелство, което съществува във вашият свят, може да бъде изкривено и носи двойнствен характер. Днес ние се спряхме на качеството смирение в неговото истинско значение и изкривяването на това качество от земните ръководители.

Затова винаги, когато размишлявате за някое качество, опитвайте се да анализирате доколко това качество, което съществува във вашия свят, съответства на своята Божествена природа. И ако разсъждавате и анализирате всяко качество, с което се сблъсквате в живота, от гледна точка на съответствието му с неговия Божествен образец и започнете да премахвате от него всичко онова, което не е от Бога, всичко онова, което се е прилепило към това Божествено качество и го е изкривило, вие ще можете да достигнете съвършенство, като премахвате ненужното и оставяте само Божественото във всичко, което ви обкръжава.

И този процес няма да продължава живот или няколко живота. Защото вашето съществуване на планетата Земя, хиляди и милиони ваши въплъщения са предназначени само за това, да отделяте и разделяте вътре във вас самите това, което е от Бога от това, което е създадено от човешкото съзнание. Вие сте подобни на Бога, и като Бога, който е сътворил цялата вселена, вие творите илюзиите на вашия свят с помощта на вашата свободна воля и вашето съзнание. Но след това идва повратен момент, точка, от която нататък илюзията трябва да бъде отклонена. Вие в своето съзнание се издигате до нивото на разбиране на вашето Божественото предназначение и започвате в него процес на разделяне на реалното от нереалното, Божественото от илюзорното.

Аз ви показах това с примера за качеството Божествено смирение и с неговия човешки аналог. По същия начин вие можете да вземете и да проанализирате и други човешки качества: любов, преданост, съвършенство, вяра. Във всяко качество, както вие го разбирате, присъства Божествено начало и илюзорен примес.

С помощта на вашето съзнание вие сте способни да започнете процес на разпознаване и отделяне на Божественото от илюзорното.

Именно по този начин вие ставате съ-творци с Бога. И именно по този начин вие ставате способни да творите Божествена реалност около вас.

Затова не отлагайте, пристъпете към вашето основно предназначение и отделяйте реалното от нереалното във вашите умове и сърца.

И смея да ви уверява, това е много по-занимателна работа, отколкото която и да е от вашите човешки работи. И най-главното е, че всяка ваша човешка работа може също да се разгледа от гледна точка  на съчетание в нея на Божественото и човешкото. И колкото по-високо ниво на развитие на съзнанието достига човек, толкова повече тънкости в своята дейност по отделяне на реалността от илюзиите започва да различава.

Вие буквално  сваляте един след друг пластове илюзии, и тези пластове стават все по-тънки и по-тънки  с всяка ваша нова крачка към реалността.

Ние говорихме днес за смирението, говорихме за свободата, и говорихме днес за всяко качество от вашия свят, на което вие трябва да придадете Божествено звучене.

И това е вълшебството на Бога, и предопределението, което трябва да следвате.

Аз ви напускам и ви оставям насаме с вашите мисли.

АЗ СЪМ Сурия и дойдох, за да ви обучавам на Вечния Закон.

 

Назад

 

© Татьяна Микушина, 2005

 

От това, доколко ще успеете да развиете в себе си качеството Божествена Любов, зависи колко успешно ще продължите еволюцията на вашата прекрасна планета.

 

Възлюбеният Сурия

4 юли 2006 г.

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново при вас в този ден. АЗ СЪМ пристигнах при вас от Великото Централно Слънце, за да ви открия още една страница от вечното Учение за Вечния Живот и липсата на смърт. Струва ви се, че се изразявам твърде високопарно, но така е прието да се говори в кръговете и октавите, откъде идвам. Нашият език не прилича на вашия. Ние говорим на езика на мисълта и даже не толкова на мисълта, колкото на енергията. Ние си обменяме енергии, така както вие обменяте помежду си чувството на Любовта. Аз ви казах една от великите тайни на Космоса. В основата на всичко в тази вселена е великата сила на Любовта.  И всичко, което съществува в нея, е само благодарение на силата на Любовта.

Любовта е основата на тази вселена. Затова вашите вибрации, ако са максимално близки до вибрациите на вселената, са изключително вибрации на Любовта. И колкото повече проявявате качеството Любов в своето сърце, толкова повече се приближавате до истинската реалност и се отдалечавате от вашата физическа илюзия. Но качеството Любов има съвършено различни оттенъци във вашия и в нашия свят. И това, което много от вас приемат за Любов, в действителност не е никаква Любов. Чувството, което вие понякога наричате любов, по своето значение е сродно с половия инстинкт или инстинкта на пола. И това чувство с нищо не се различава от чувството, което изпитват едни към други животните или птиците. Затова преди всичко трябва да се замислите какво е качеството на Любовта, което изпитвате. Истинската Любов не е привързана нито към определен пол, нито дори към предмета на Любовта. Това е вътрешно чувство, което не е свързано с определено същество или предмет, това е Любов към всичко, към цялото творение, към целия Живот, към цялата вселена. И много от вас, когато се намират сред природата, са в състояние да възвисят своите вибрации до това чувство на истинска Любов. Но силата и пълнотата на тази Любов могат да бъдат още по-наситени. Вашите физически тела просто на са способни да изпитват още по-възвишените и фини проявления на това удивително качество Любов. В началото на творението Бог е разделил своята Любов на безброй части и всеки от вас, представлявайки частица от Бога, е получил своето късче Любов. И сега вие имате възможност да изпитвате тази Любов и да я усъвършенствате. Затова трябва да премахнете от живота си всичко, което пречи на чувството Любов във вас да расте. Наблюдавайте внимателно живота си и се опитайте да проследите, в какви състояния най-често се намирате? Ще се учудите, че чувството Любов, което е изначално присъщо на цялото творение, истинското чувство Любов вие не сте изпитвали почти никога. И даже когато се появи първата ви любов, много рядко това чувство не е оцветено от собственически инстинкт и желание да притежавате предмета на вашата Любов. От това, доколко ще успеете да развиете в себе си качеството Божествена Любов, зависи колко успешно ще продължите еволюцията на вашата прекрасна планета.

Затова аз дойдох днес да ви дам това послание, в основата на което е чувството на най-великата Любов към човечеството на Земята.

И ако аз и другите Владици не носехме в себе си това чувство на безусловна, съвършена Любов, едва ли бихме идвали в продължение на целия цикъл на развитие на материалната вселена, за да ви бъдем бавачки, да се грижим за вас и да ви даваме нaставления и поучения.

Ние твърде добре знаем, че колкото и да упорствате, вие нямате избор и рано или късно ще последвате пътя, определен за вас от плана на великия Творец на тази вселена.

И това е пътят на най-висшата Любов и най-висшето блаженство. Всичко, което ви отделя от това състояние, подлежи на постепенно отричане и трябва да напусне вашето съзнание и вашия живот. Защото такъв е Законът. И вие сами трябва да направите своя избор и да следвате този Закон. Закона на най-висшата и безусловна Любов.

Сега ви е трудно да повярвате, че всичко, което ви заобикаля, просто е проявление на небожественото чувство анти-любов. Да, всичко създадено от вас, което не е основано на великото чувство Любов, с течение на времето ще изчезне и ще престане да съществува. Ще остане само това, което е съвършено в Бога и преди всичко това чувство на Божествена, безусловна, не помрачена от човешкото съзнание Любов.

Аз много се радвам да ви дам днес това Учение. Много е приятно да говоря за Любовта и да изпитвам Любов към вас, деца на Земята. Вие дори не можете да си представите колко съм щастлив.

Сега бих искал да кажа няколко думи за нашите по-нататъшни планове. Те с нищо не се различават от това, което вече чухте. Ние продължаваме да теглим човечеството на Земята към нивото на еволюция, на което трябва да бъде, но засега упорства. Струва ви се, че имате големи достижения, но те са насочени към умножаване на илюзията, а на сегашния етап от вас се изискват други достижения.

 Достижения в развитието на Божествените качества във вас, главното от които е Божествената Любов. Но има и други качества, което е необходимо да развивате в себе си. И за да се съсредоточите върху истинските вътрешни достижения, е необходимо да се обърнете към себе си. И именно това е пътят, на който учим ние, пътят на мистиците, път, водещ към вашия източник.

Но за да тръгнете по този път, трябва да се откажете от привързаностите към вашия свят и от постигането на всякакви цели, свързани с този свят. Това е много сложно. Защото за да достигнете вътрешна връзка с нас и вашата Висша част, на вас ви е необходима безрезервна и безусловна Вяра. Вярата и Любовта са две сестри, две любящи сестри, които са неразделни във вечността. Съществува още и Надеждата. Надеждата, която е в състояние да разгърне вашето съзнание тогава, когато вече ви се струва, че няма изход от задънената улица на жизнените неуредици и бури.

Затова идваме ние, за да ви държим постоянно в съзвучие с висшата реалност и да ви дарим Надежда за утрешния ден, който несъмнено ще бъде по-добър. Защото такъв е Законът на тази вселена. И с всеки следващ еволюционен цикъл вие ще стигате все по-близо и по-близо до Божествената Реалност и ще ви става все по-леко и по-леко. И с времето ще дойде осъзнаването на тази реалност и ще ви изпълни чувство на щастие, което никога вече няма да ви напусне.

Аз съм щастлив да ви съобщя за идването на новата реалност, на слънцето на новата реалност във вашия свят.

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас с чувство на велика Любов!

© Татьяна Микушина, 2006

 

Учение за Божествените чудеса

 

  Възлюбеният Сурия

  17 април 2006 г.

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас в този ден от Великото Централно Слънце.

Щастлив съм да ви приветствам, деца на Земята  и се радвам на новата среща с вас.

Сега ние ще се отвлечем за малко от вашите земни проблeми и ще се пренесем в пространството и времето при мен, в това място на вселената което обичам да обитавам.

Вие няма да можете даже да си представите блаженството и покоя, които са присъщи на това място. Това място е люлката на всичко, което съществува в тази вселена.

Колко често мнозина от вас изпитват тъга по това място. Вас понякога ви обхваща тъга, униние, сърцето ви се свива, а вие не можете да си обясните причината за вашето състояние. Защото търсите причината извън вас. А в действителност причината е вътре във вас. Защото в този момент душата ви изпитва тъга по този свят, който тя е напуснала преди милиони години, но паметта за който продължава да се съхранява във вашите сърца.

Връх на блаженството, безграничен покой и всеобхватно щастие – това е състоянието, в което аз обитавам и което вие обитавали до вашето слизане в плътния свят. И ако вие макар и за няколко минути бихте могли да се откъснете от заобикалящата ви суета и да се потопите в това състояние на блаженство,  не се знае дали бихте намерили сили в себе си, за да се върнете обратно  във вашия свят. Затова подобни състояния са достъпни само на определен етап от вашето духовно развитие. И всички вие имате възможност да достигнете тези състояния. Може би не в този живот, а в следващите, но всеки от вас непременно ще изпита това блаженство и с нищо несравним покой. Като че ли сте се върнали в бащиния дом и никъде повече не ви е нужно да отивате.

Дошло е времето когато вие трябва да започнете да си спомняте мястото, от което са дошли вашите души. Това ви е необходимо просто за да поемете Пътя към Дома, към първоначалния покой и блаженство.

Аз дойдох за да ви напомня още веднъж за мястото откъдето сте дошли и където вие трябва да се върнете. Трудно ви е да ме разберете в суетата, в която се намирате сега, сред ежедневната суета и грижи.

Но аз идвам и ви откъсвам от вашите грижи и суета. Вие сте в правото си да ме отпъдите като досадна муха. Вие можете да правите това и то е ваше право. Но аз съм уверен, че доста много от вас ще намерят възможност да се вслушат в моите думи и в това, което стои зад тях.

Аз дойдох преодолявайки огромно разстояние. И това не е разстояние в материалната вселена. Това е път, който е вътре във вас и който ви отделя от Висшата Реалност. И точно както на вас ви е трудно от вашето въплътено състояние да разберете за каква Реалност ви говоря, точно така и на мен ми е трудно да се спусна до нивото, от което вие можете да ме чувате дори с помощта на специално подготвен посланик намиращ се във въплъщение заедно с вас.

Ние идваме в нейния храм и имаме възможност да ви даваме нашите послания. И това е чудо, което става буквално пред очите ви, тъй като имате възможност да се запознаете с нашите послания в същия ден в който ги даваме. Всяко Божествено чудо се случва така естествено, че вие даже не осъзнавате това чудо. И това е характерна особеност на чудесата, които идват от Бог. Всяко чудо, което е родено от човешкото съзнание не става така естествено и изисква значителни усилия за подготовката му. Вие познавате много учения, които ви обучават как да правите чудеса. И мнозина от вас се стремят да правят тези чудеса, наречени на вашия език магия или по някакъв друг начин. Но ако се сблъскате с Божествено чудо първото, което се набива в очи ви е, че това чудо се случва толкова естествено, че вие започвате да осъзнавате едва като мине известно време, че сте се сблъскали с нещо извънредно и заслужаващо вашето внимание. Но чудото вече в станало. И това Божествено чудо е станало без участието на вашето съзнание.

Затова когато изпитвате желание да срещнете в своя живот чудо няма нищо осъдително в това ваше желание. И когато търсите чудеса около себе си вие ги намирате. Но чудесата, както и всичко, което ви заобикаля във вашия свят имат двойнствен характер. Има чудеса проявление на Светия Дух и това са наистина чудеса Господни. А има чудеса проява на човешкото съзнание и проявени с помощта на човешкото съзнание. И тези чудеса са от човека, а не от Бога. Затова учете се да различавате. И правете различаване. Няма нищо лошо във вашия стремеж към чудеса. Но когато отделяте твърде много време на този ваш стремеж вие получавате от заобикалящата ви илюзия подобия на чудеса, но Бог и Божествените сили нямат никакво отношение към тези чудеса. Затова е нужно вие да се стремите към Бога, към Божествената Истина, а не просто да мислите за чудесата. Защото само когато се приближавате в своето съзнание до Божествената Истина вие започвате да се сблъсквате с чудеса във вашия живот.

Повярвайте ми, Бог ще ви покаже своите чудеса в нужното време без каквато и да е молба от ваша страна. Защото придвижването към Божествената Истина неизбежно ще ви доведе до това вие да започнете да виждате чудеса стига само внимателно да се оглеждате около вас.

Божествените знаци на Истината проявени като чудеса, са неизбежни по пътя на онези, които искрено се стремят към Бога и не търсят евтини чудеса произлизащи от хората.

Сега ви оставям насаме с вашите разсъждения за чудесата и Божествения свят. Чудото на Бога е готово винаги да се прояви, но само очите на човек, който прилича на дете могат да видят тези чудеса. Оставете вашите игри и грижи на възрастни хора. Позволете си макар и за няколко минути на ден да се върнете към своето детство, когато сте очаквали чудеса и Бог ви е показвал чудеса като изгрева и залеза на слънцето, като снега, дъжда, дъгата.

Всички тези чудеса вие сте видели със своето детско съзнание и сте ги приемали за чудеса на Бога. Защо не виждате тези чудеса сега? И какво ви пречи да виждате тези чудеса около вас.

Аз съм съгласен, че имате много грижи в живота си и много задължения, които са легнали върху вас. Но ако погледнете непредубедено на своя живот, вие ще разберете, че няма нищо по-важно за вас от това да наблюдавате Божествените чудеса във вашия живот. И ако постоянно виждате Божествените чудеса в живота около вас, тогава вашият живот ще започне да претъпява значителни изменения. И сами ще се удивите на това, колко време имате за да наблюдавате чудесата на Бог.

Аз преодолях огромно разстояние за да ви напомня, че трябва да очаквате чудеса и тогава те ще могат да се случат около вас.

Струваше си да преодолея моя Път до вас, до вашите сърца за да ви напомня за това.

 

АЗ СЪМ Сурия пребиваващ вътре във вашите сърца.

© Татьяна Микушина, 2006

Сега, при смяната на годишния цикъл, е особено полезно да вземете решение и да се освободите от всичко ненужно във вашето съзнание

Възлюбеният Сурия, 21 декември 2006 г. 

 

 

 

АЗ СЪМ Сурия, отново дошъл, за да дам послание на хората на Земята. Аз дойдох при вас от Великото Централно Слънце, преодолявайки голямо разстояние. Но аз съм ви много близък Владика, защото всичко, което се отнася до Земята и нейната еволюция, е под моето ръководство и под моето непосредствено покровителство, защото всеки етап от еволюционното развитие на планетата Земя се съпровожда и наблюдава непосредствено от мен. Аз ръководя и направлявам еволюцията на планетата Земя. Аз съм този, който отговаря за хода на еволюцията на планетата. И аз съм това същество, което се намира винаги до вас, независимо от космическото разстояние между нас. Сега дойдох, за да ви дам представа за хода на вашето развитие и за етапа, на който се намира земното човечество в момента. Както винаги моите думи ще бъдат много прости, но зад простотата на изложението се крие сложният труд на милиони невидими за вашите физически очи същества на Светлината, които следят еволюцията на вашата планета и са готови 24 часа в денонощието да ви оказват цялата необходима помощ.

Вие приличате на деца от детската градина, които се нуждаят от постоянна грижа и опека. Може да не виждате всички онези хора, които се грижат за вас, готвят ви храна, перат бельото, почистват помещенията, но те  винаги са с вас, макар не винаги да ги виждате с физическите си очи. По същия начин вие трябва да усещате нашето присъствие по резултатите около вас. И това, че независимо от  не винаги разумните ви действия, ние успяваме да запазим благоприятни условията за вашето развитие на планетата, говори за прецизните действия на всички Възнесени Владици, работата на които е насочена за благото на еволюцията на Земята. Вие не винаги можете да оцените нашия труд, но ние сме винаги редом с вас. Трудността е в това, че завесата, която отделя нашите светове, все още е много плътна и твърде много неща, които биха могли да бъдат предотвратени и обезопасени, не е по нашите сили да предотвратим именно защото нашите светове са доста разделени и отдалечени един от друг. Не като разстояние, а по нивото на вибрациите. Затова ние не се уморяваме да ви повтаряме за необходимостта да извисявате съзнанието си и да повишавате нивото на своите вибрации. Когато вибрациите ви достигнат по-високо ниво, ние ще можем да сме по-близо до вас и да ви оказваме по-голяма помощ и подкрепа. Затова е необходимо да използвате всички подръчни средства, за да повишите вибрациите си. В живота ви има неща, които понижават вибрациите ви и има други неща, които ги повишават. И това се отнася за всичко. И за храната, и за облеклото, и за всичко, което ви заобикаля. Вашите жилища и градовете ви са на много ниско енергийно ниво. Затова като се грижите за мястото на вашето пребиваване и обстановката около вас, вие автоматично повишавате нивото на вибрациите си и ставате способни да различавате състоянията на съзнанието си и да чувате звуците на финия свят, да различавате нашето присъствие.

Би било странно да се надявате, че можете да ни чуете, ако продължавате да водите начин на живот, присъщ на масовото съзнание на човечеството. На вас ви е необходимо сега да се замислите за всичко, което ви заобикаля и това е следващият етап от вашето развитие, когато ще бъдете принудени да отделяте по-голямо внимание на всичко, което ви заобикаля в живота, у дома, на работа. Вие ще бъдете принудени да се погрижите за своето обкръжение, защото когато не предприемате никакви усилия, за да се изолирате от всичко, което е с ниски вибрации, вие ще забавите развитието си и няма да попаднете в коридора на космическата възможност, който вече настъпи.

Ние говорим за прехода и този преход трябва да бъде осъществен във вашето съзнание. Вие сами трябва да подготвите собствения си преход. Защото когато не сте способни да направите това по естествен, еволюционен път, ние ще бъдем принудени да прилагаме по-твърди мерки от рода на бой с пръчка или прав в ъгъла  – най-разпространеното наказание за малки непослушни деца. Не упорствайте. Време е да пораснете и е време да се научите да се подчинявате на Закона, който съществува в тази Вселена. Иначе няма да успеете да напуснете детската градина и да продължите развитието си в училището, университета и няма да можете да изпълнявате работата, за която е предназначен вашият жизнен поток.

Затова не отлагайте и започнете още сега да анализирате всичко, което ви заобикаля в живота ви и да се освобождавате от това, което никак не ви е нужно за следващия етап на еволюционното развитие. Спрете да играете вчерашните игри, устремете се към новия ден с неговото радостно слънце и свеж вятър на промените.

Вашето съзнание има нужда от проветряване и подсушаване на слънце. Изхвърлете от съзнанието си всички ненужни мисъл-форми и образи, изхвърлете всичко, което не е от Бога и вашият живот ще започне да се променя като с вълшебна пръчка. Позволете си да станете проявени богове. Позволете си радостни състояния на съзнанието, погрижете се за близките си, позволете си ДА БЪДЕТЕ и да се радвате на живота. Само когато измените своя подход към всичко, което ви заобикаля, ще се изменят и всички обстоятелства в живота ви.

Сега, при смяната на годишния цикъл, е особено полезно да вземете решение и да се освободите от всичко ненужно в съзнанието си. Не забравяйте милостта да пишете писма до Кармичното Ръководство. Пишете писма. Имате тази възможност до края на годината. Помолете Кармичното Ръководство да ви освободи от това, от което бихте искали да се освободите. Какви качества или вредни навици ви тежат и пречат на развитието ви? Насочете силата на вашите молитви през следващото полугодие към избавяне от малките си недостатъци. И след половин година няма да се познаете. Колкото повече енергия чрез молитви се задължите пред Кармичното Ръководство да освобождавате през следващото полугодие, толкова по-бързо ще се освободите от всички ваши неудачни привързаности и кармични проблеми.

И така, за да се възползвате от милостта и да напишете писмо до Кармичното Ръководство, трябва внимателно да анализирате онова, от което бихте искали да се избавите най-напред. Обърнете се към членовете на Кармичното Ръководство, изредете вашите молби и желания. Поемете молитвени или други задължения, които сте готови да изпълнявате редовно през следващото полугодие. Изложете вашите молби и задължения върху лист, помолете Архангел Михаил и ангелите на защитата да съпроводят вашите писма по предназначение направо в Кармичното Ръководство и изгорете писмото. Можете да си оставите копие от писмото и след година, при условие, че сте изпълнили поетите от вас задължения, проверете какво се е променило. Аз съм уверен, че ще се избавите от един или няколко главни ваши недостатъка. Не забравяйте за благодарността. Веднага щом се избавите от проблемите си, напишете благодарствено писмо до Кармичното Ръководство.

Разделям се с вас със съжаление. Защото много ми се иска да ви окажа цялата възможна помощ и да ви дам онзи най-важен съвет, който много ще ви помогне. Надявам се, че макар и частично, ви помогнах и ви дадох няколко много важни съвета.

Сбогувам се с вас и до нови срещи!

АЗ СЪМ Сурия.

© Татьяна Микушина, 2006

 

Препоръки към човечеството на Земята

Възлюбеният Сурия, 21 юни 2007 год.

 

АЗ СЪМ Сурия, отново дошъл при вас от Великото Централно Слънце.

АЗ СЪМ дойдох отново при човечеството на Земята, за да дам наставления, за да може връзката между световете да укрепва и се усъвършенства. Както винаги, иска ми се да се спра на онези нови неща от текущите събития, които се разкриват сега и които стават във вашия свят, или се подготвят за спускане във вашия свят, тъй като на финия план те са вече готови да бъдат спуснати на физическия план.

Вие знаете, че ние работим с човечеството на Земята благодарение на Божествената милост, милостта, която ни позволява да коригираме хода на еволюцията на планетата. И вие знаете, че преди милиони години човечеството на Земята се е отклонило от пътя на еволюционното развитие и това е станало причина да се внесе някакво объркване в общия ход на еволюцията.  Много жизнени потоци са забавили своето развитие и много жизнени потоци, обратно, са ускорили своето развитие, благодарение на Божествената милост и възможности. Всеки от вас може да избира сам дали да бъде в крачка с Божествения Закони или да продължава да живее по законите, сформирани на планетата Земя и които не съответстват напълно в дадения момент на замисъла за планетата, който съществува на Божествено ниво и който скоро трябва да бъде осъществен.

Разберете, моля ви, че ние не искаме да ви причиняваме болки и страдания. Милиони същества на Светлината от целия Космос са готови да ви помагат. Но вие и само вие забавяте еволюционния ход на планетата. Вие си позволявате да извършвате постъпки и да изпитвате несъвършени състояния на съзнанието, които са недопустими за вашия етап на еволюционно развитие. И ние сме принудени да прибягваме към тези мерки, когато вашите несъвършени постъпки, мисли и чувства буквално пред очите ви се материализират във външни обстоятелства – като неблагоприятно време, катаклизми, трудности, с които се сблъсквате в живота си: болести, тъга и нещастия.

Вие сами сте причина за това, което става с вас и около вас. Ние всички сме свързани помежду си и принадлежим към общата еволюция на цялата вселена. Няма особена разлика между вас и мен. Аз стоя на няколко стотин стъпала по-високо от вас. И това е цялата разлика между нас. Затова би следвало да се вслушвате в съветите – моите или на всеки друг от Възнесените Владици, който дава своите послания чрез нашия представител на Земята, нашия посланик Татяна.

Сега вие имате възможност почти за пряко общуване. Използвайте тази възможност и се постарайте да се отнасяте към нашите послания не като към приказки, каквито сте слушали в детството си преди заспиване, а се постарайте да се отнасяте към нашите послания като към ръководни указания, от които следва да се ползвате в живота си. Повярвайте ми – тази възможност, която получавате сега ви дава огромно преимущество. По този начин ние имаме намерение да изтръгнем от мрежата на илюзиите милиони жизнени потоци, заблудени души, които въплъщение след въплъщение бродят в джунглата на илюзиите и се срещат с цели пълчища от страхове, съмнения, тъгa и болкa.

За пореден път хвърляме своите мрежи, за да извадим от водите на астралния план  хиляди и милиони заблудени души.

Ние идваме, за да ви дадем импулс, онзи енергиен импулс, който ще ви позволи да се събудите и да устремите поглед към Небесата, към яркото слънце на Новия Ден, този Ден, чийто изгрев вече блещука.  

Аз идвам в този ден, за да ви дам необходимите указания за бъдещето. Вие сте тези същества на Светлината, които са се заблудили в дебрите на материята и ние ви протягаме ръка за помощ. Моля ви, не отхвърляйте нашата помощ, не проявявайте повече свойствената на подрастващите самонадеяност, вслушайте се в съветите ни.

Благодарение на действащия в Космоса Закон за Свободната Воля, вие имате възможност сами да си избирате бъдещето. Вие можете да се вслушате в моите и нашите съветите или да отхвърлите протегната за помощ ръка.

Трябва да ви предупредя, че сега висите над пропаст и ако мъглата около вас закрива очите ви и не виждате плачевното си положение, това не означава, че не съществува опасност всеки момент да пропаднете в пропастта.

Може да не ми вярвате. Може да продължавате упорито да отхвърляте предложената помощ. Това е ваше право. Но има сред вас такива, които ни молят за помощ и ние не можем да им я откажем, тъй като всеки зов ни задължава да отговорим. Не можем да ви спасим насила, но е наш дълг да протегнем ръка за помощ на нуждаещите се.

Ние сме с вас по целия ви дълъг Път от материята обратно към Божествения свят. Ние сме с вас по целия ви Път. И много скоро, ако вие следвате нашите съвети, ще можете да ни различавате и осъзнато да приемате помощта ни. За сега се налага да вярвате на нашите послания и на информацията, която даваме чрез нашия посланик.

През всички времена е имало хора, които са се обявявали за посланици на Небесата. И те са говорели от името на Бога. Имало е хора, които са се вслушвали и следвали съветите, идващи свише, имало е и хора, които са се присмивали и са следвали своя си път.

Изборът е ваш. Имате свободна воля.

Моята и нашата задача е само да ви предупредим за последствията от вашия избор. И моята и нашата задача е да ви дадем указания за това, че времето се е ускорило и последствията от вашите неправилни избори ще проличат буквално за броени дни, след като сте направили неправилния избор. Това се прави специално, за да можете със своето външно съзнание да проследите действието на Великия Космически Закон на тази вселена, който в по-стари времена е бил формулиран така: „Каквото посееш, това ще пожънеш”.

Много разумен Закон, Закон-Учител, който ви позволява да се учите от собствените си, направени в миналото, грешки. Този Закон трябва да се изучава в училищата. Този Закон е необходимо да се знае от поколението, което сега започва живота си. И ако има трудности с въвеждането на Закона на Вселената в училище, то винаги може да го разясните на своите деца и внуци. И колкото повече хора са осведомени за този Закон, толкова по-добра ще бъде ситуацията на планетата Земя, тъй като тези хора, които знаят Закона, ще се пазят да не го нарушават. Не от страх, а от желание да избегнат излишни трудности по своя Път.

Повярвайте ми, понякога е по-изгодно да заобиколиш препятствието, отколкото да се катериш по отвесна скала без обезопасяване.

Ние идваме, за да ви дадем нашия малък инструктаж.  Моля ви, предайте правилата за техника на безопасността за живеене на планетата Земя на своите деца и внуци.

Искрено се надявам на вашата помощ и поддръжка.

АЗ СЪМ Сурия, с цялата си Любов към вас.

 

Назад

 

© Татяна Микушина, 2007

 

Беседа за изменение на физическия план чрез промяна на съзнанието

Възлюбеният Сурия, 7 юли 2007 год.

 

АЗ СЪМ Сурия, отновo дошъл при вас чрез нашия посланик.

Аз дойдох още веднъж да засвидетелствам обстоятелството, че сме взели решение за продължаване на нашата работа на физическия план чрез нашия посланик. И тази работа не е свързана само с нашите послания. В действителност предаването на диктовки или послания от Владиците е само част от мисията, която изпълняваме на Земята. Диктовките ви дават възможност да се запознаете с посоката, в която трябва да се движите, за да не се окажете на опашката на еволюционния процес. Но както има теоретични или лекционни занятия, има също така и практика. Вие знаете, че теорията без практика е мъртва. И когато изучавате някаква наука или литература, но не я прилагате в живота си, тогава не се движите наникъде. Това е като бягането на място.

Затова ние идваме и ви помагаме, като ви даваме нашите енергии, възприемайки които вие получавате Божествена енергия и заедно с нея – Божествена възможност за преобразуване съзнанието ви и на физическия план.

Твърде недостатъчно е, възлюбени, в днешно време просто да четете нашите послания. Вие трябва да преустроите живота си в съответствие с принципите, които получавате от нас. Трябва да анализирате целия си живот и да разберете как можете да го промените. Ще ви бъде трудно, защото създадената от вас карма и кармичните ви задължения няма да позволят да промените живота си мигновено. Но докато не получите в себе си правилен образ, към който да се стремите, нищо в живота ви няма да се промени. Отначало осъзнавате в каква посока трябва да се движите, после започвате да разбирате какво във вашия живот ви пречи да вървите в дадената посока. И след това започвате да преодолявате едно след друго препятствията пред вас.

Повярвайте ми, че препятствията с които се сблъсквате в живота си извън вас, са породени от вашето несъвършено съзнание. И когато премахнете несъвършената енергия от своето подсъзнание и съзнание, когато промените вътрешните ориентири и посока, вектора на вашите стремежи, всички външни обстоятелства в живота ви започват да се променят.

Поначало вие не сте поставени в парникови условия, в които получавате възможност да се развивате в съответствие с Божествените принципи. Не, вие преодолявате несъвършеното състояние на своето съзнание и тогава външните обстоятелства в живота ви започват също да се променят. Инертността на материята не позволява бърза промяна на външните обстоятелства. Винаги трябва да мине известно време, преди да стане преустройството на външните обстоятелства в съответствие с промяната в съзнанието ви. Но принципът остава винаги един и същ: отначало променяте себе си, след това се променят външните обстоятелства.

Много пъти е казано и аз сега повтарям: всеки от вас има карма, която е в резултат на неправилното използване на Божествената енергия в миналото. И става дума не само за това, но и за миналите въплъщения. Затова тази карма задържа вашето развитие и не позволява да промените светкавично всички обстоятелства в живота си. Понякога е необходимо да полагате неимоверни усилия в определена посока, за да се справите само с един аспект на неотработените си енергии. Подобни аспекти има много. Всеки от вас в миналото си е имал постъпки, свързани с нарушаването на Божествения Закон. Сега дойде време да осъзнаете, че неправилно сте използвали Божествената енергия и да вземете мерки, за да не допуснете тези неправилни действия да се повтарят.

Отначало отстранявате грешното качество от своето съзнанието, след което вашият живот се променя пропорционално на полаганите от вас усилия в правилната посока.

По същия начин трябва да постъпвате при изпълнението на всяка работа във физическия план. Ако се стремите да направите нещо на физическия план, дори това да е много благородна работа, работа, насочена за осъществяване на плановете на Владиците на физическия план, но имате кармична обремененост в енергийното си поле, тогава вашата карма няма да ви позволи да завършите тази работа. Първо трябва да се разделите със своите недостатъци, а след това да вършите Божиите дела. Вие не можете да вършите Божии дела, докато не станете съвършени строители.

Ще кажете, че няма съвършени строители във вашия свят. И това наистина е така. Затова от вас се иска постоянно прилагане на силите в правилната посока. И дори когато вашите несъвършенства не ви позволяват да работите за Бога, можете и трябва да полагате усилия в правилната посока. След определено време всички неправилно използвани от вас енергии в миналото ще изгорят в Божествения огън на вашия благороден стремеж.

Затова ви учим да не спирате по Пътя. Правете, грешете, преправяйте, но продължавайте усилията си. Защото когато започнете да правите нещо, ние имаме възможност да ви помогнем, да коригираме усилията ви и да ги насочим правилно. Когато не правите нищо, ние не можем да се намесваме. Енергията трябва да тече, тя трябва да се променя, тогава тя се управлява по-лесно.

Това е непрекъснат и взаимопроникващ процес: промяната на вашето съзнание и действията на физическия план. Когато действате, вие имате възможност в процеса на работата да отработите своята карма. Карма се отработва не само с молитвите и изборите, които правите. Карма се отработва с правилни действия, насочени за преобразуването на вашия физически свят. И когато имате правилен мотив и действате в правилната посока, тогава имате възможност много бързо да отработите своята карма. За сравнение например ще ви кажа, че ще са ви необходими 10000 часа непрекъснати молитви, за да отработите същата карма, каквато ще отработите, ако вършите някаква работа за Бога, например работа по строителството на Ашрама за нашия посланик.

Стигнах до важна тема, свързана с осъществяването на нашите планове на физическо ниво. Ние имаме нужда да се установим на чисто място, започвайки от което бихме могли да извършваме работа за проявление на съвършените образци във вашия свят. Необходимо ни е кътче на земното кълбо, където бихме могли да започнем да действаме. И това място вие трябва да го създадете преди всичко в своето съзнание. Отначало подготвяте съзнанието си за живеене и работа по плановете на Владиците, след това Владиците ви се доверяват да работите за тях.

Затова ви предстои много работа за преобразуване на съзнанието ви и за преобразуване на физическия план на планетата Земя.

Ние ще бъдем там, където ни позволите да присъстваме. Ние ще бъдем там, където вашите вибрации ще позволят да се повишат вибрациите на мястото дотолкова, че ние да можем да бъдем сред вас и да беседваме с вас.

Аз хвърлих поглед в бъдещето. Но идването на това бъдеще вие можете да ускорите, благодарение на ускорената промяна на вашето съзнание.

АЗ СЪМ Сурия, който беше с вас в този ден.


 

Назад

 

© Татяна Микушина, 2007

 

Учение за отговорността пред еволюциите на планетата Земя

Господ Сурия, 22 декември 2007 год

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас в този ден от Великото Централно Слънце. Всеки път когато идвам, аз се старая да донеса на вашата планета частица от слънчевата енергия. Особено сега вие и вашата планета както никога имате нужда от слънчева енергия.

Аз дойдох в този ден, за да дам поредното послание на хората на Земята. Аз използвам любезността на нашия посланик. Тя ме покани да използвам всички нейни способности, за да мога да ви дам послание.

И така, след като пораснете вие забравяте детските си игри и тъгата, която понякога ви обхваща по вашето детство,  по безгрижно преминалите в игри дни, се замъглява от нуждите на деня. И в тази всекидневна суета забравяте за най-важното – защо сте се въплътили на тази планета. Тъгата ви от недостига на  слънце се сменя с тъга по нашия свят, който вашата душа помни.

Разбира се вашето съществуване на планетата Земя е временно и скоротечно. И би било неразумно от гледна точка на Твореца да ограничавате живота си в рамките на един живот и на една планета.

Вие ще си спомните с течение на времето онзи истински свят, от който са дошли вашите души. И една от задачите на моето идване днес при вас, е да ви напомня за това.

Аз дойдох в най-тъмното време на годината за северното полукълбо, където живее значителна част от населението на планетата Земя. И аз дойдох във времето, в което заседава Кармичното Ръководство, и аз дойдох в навечерието на 23-я ден, в който ви е дарена Божествената  възможност за преобразуване на кармата за следващия месец.

Виждате, че моето идване не е случайно и аз старателно се готвих за него. Защото сега трябва да ви разкажа за новата Божествена възможност и да ви дам надежда за светлото утре.

Ние напълно осъзнаваме, че кармата, която човечеството е сътворило не ви дава възможност да почуствате блаженството от пребиваването в Живота. Вие сте забравили за блаженството и доста сте се потопили в материалния свят. Аз дойдох да ви дам въжето на възможността за усилване на преобразуването на вашата минала карма.

Онези от вас, които желаят могат да ме помолят като се обърнат към мен лично със следния призив:

“О, възлюбени Господ Сурия! Аз се уморих да живея без Слънце. Уморих се от тъгата на този свят. Искам по-бързо да се върна в светлите и радостните светове. Аз жадувам за преобразуването на планетата Земя в най-красивата планета във вселената. Моля те да помогнеш на мен и на нашата планета!”

Щом събера 10 000 ваши изкрени призива аз ви обещавам, че веднага щом се върна на Великото Централно Слънце, ще се сдобия с нови милости за планетата Земя.

По време на призива ви към мен трябва толкова искрено да желаете блага за родната планета, че в този момент да няма нищо по-важно за вас от прехода на планетата Земя на новото ниво на съзнание. Достатъчни са ми 10 000 ваши искрени призива за да променя веднага ситуацията на планетата Земя.

Помислете върху моето предложение. Нима сред вас няма да се намерят 10 000 предани и искрени сърца?

Аз дойдох за да обявя тази възможност. Възползвайте се от нея и ще видим какво ще се случи.

Аз бих ви препоръчал също да се присъедините към медитацията “Обичам те Земя!”, която ще се проведе утре. Участието ви в тази медитация ще усили порива точно на такива пламенни сърца и ние се надяваме, че освободената енергия ще бъде достатъчна, за да може планетата Земя да премине на ново, качествено ново ниво с най-малко загуби.

Виждате, че ситуацията на Земята се променя. Виждате това с вашите физически очи и чувате за това от новините по радиото и телевизията.

Не е просто да се издържи курса на промяна на планетата и при това да се балансират всички разнопланови енергии породени от колективното човешко съзнание. Ситуацията е такава, че буквално от всеки от вас зависи по какъв начин ще премине процеса на промените. Земята, точно както и всеки от вас, сега се намира в много трудно положение. Земята изпитва ужасни претоварвания свързани с въздействието на вашата така наречена цивилизация. Представете си какво им е на Земята и на елементалите, които поддържат порядъка на Земята и се грижат за планетата, да понасят всичкото това насилие над природата, което става във вашия свят.

Само въздействието на силно пуснат високоговорител, от който се разнася накъсан ритъм на рок музика е достатъчно хиляди елементали да изпитат шок и вместо да изпълняват своите задължения по поддържане на порядъка на планетата, да заболеят и дори да умрат.

Трябва да мислите не само за себе си. Ваше задължение е да се грижите за всички обитатели на планетата Земя, които еволюират на финия план. Помислете какъв пример давате на вашите по-малки братя. Аз вече не говоря за това дълбоко да се замислите за примера, който давате на вашите собствени деца. Нито едно ваше действие и нито една ваша дума не остават без следа.

Вашите действия, думи, мисли и чувства съществуват на финия план като астрално клише. И за да се изчисти планетата от целия този човешки боклук натрупан на финия план на планетата ще е необходима цяла армия от ангели, елементали, доброволци от другите светове и онези най-добри представители на човечеството, които в тези дълги нощи използват времето за сън, за да участват в почистването на родната планета. Сутринта те стават така разбити, като че ли не ги е имало тези часове за сън. В действителност в своите фини тела тези доброволци са вършили тежка работа за изчистване на фините планове на планетата Земя от човешките отпадъци и са оказвали помощ на болните елементали.

Аз ви разкрих днес работата, която извършват Съществата на Светлината за изчистване на вашата планета от боклука на човешките мисли и чувства. Ако тази работа бъде спряна дори за един ден от планетата Земя не би останало нищо. Тя би прекратила своето съществуване точно така, както много други планети са загинали под въздействието на небожествени цивилизации.

Затова идвам при вас всеки път и ви призовавам да си съберете ума и да спрете да се оприличавате на индивидите, които не искат да чуят нищо за Бога, за Божествения Закон, който съществува в тази вселена.

Всеки във времето си ще получи това, което е заслужил. И наистина милостта на Небесата е безгранична.

Аз дойдох в този ден за да ви напомня за вашите задължения пред еволюциите на планетата Земя и пред самия Живот.

АЗ СЪМ Сурия, бях с вас в този ден.

 

 

 

© Татяна Микушина, 2007

 

Дайте ни възможност да ходим заедно с вас по планетата Земя!

Господ Сурия, 21 юни 2008 г.

 

 

 

АЗ СЪМ Сурия, отново дошъл при вас от дълбините на Космоса, от Великото Централно Слънце. Радвам се нашата нова среща! Вие радвате ли се?

Иска ми се днес да насоча вашето внимание към промените, които стават на физическия план, на вашата планета. Ако внимателно прочетете отново посланията, които дадохме чрез нашия посланик ще забележите, че през целия период на предаване на посланията ние ви обръщахме внимание на факта, че на Земята стават промени. И тези промени са свързани с преминаването на вашия свят на по-фино ниво.

Колко много хора се оплакват от различни неразположения и лошо самочувствие. Колко много хора се опитват да намерят причините за болестите на своите физически тела, посещавайки лекари и лечители. А защо не си спомните за знанията, които ви даваме?

Вибрациите на планетата се повишават. И ако вибрациите на вашето физическо тяло останат на предишното ниво, вие отпадате от общото вибрационно поле на планетата Земя. Много пъти ви е давано това Учение. Не дойде ли време да преминете от напразното поглъщане на информация към прилагане на даваните знания на практика?

Вие можете да повишите своите вибрации. Можете да изчистите своите проводници, своите четири низши тела. И затова не е нужно да ходите по лекари и по екстрасенси. Нужно ви е просто внимателно да прочетете отново даваните от нас послания и да действате в живота си в съответствие с даваното Учение.

Кога се повишават вашите вибрации? Тогава, когато сте съсредоточени върху Висшите светове. Тогава, когато престанете да се безпокоите за себе си и насочвате вектора на своите стремежи към Общото Благо, към благото на всички живи същества. Какво ви пречи да запазвате постоянно вектора на своите стремежи насочен към Висшите светове, към Общото Благо?

Анализирайте внимателно всичко, което ви пречи в живота и  постепенно направете  необходимите промени във вашия живот. Ние се стараем да подхождаме с максимално внимание към въпроса за вашето възпитание, към възпитанието на вашите души, за да можете да се приспособите към новите вибрации и да извършите прехода на новото еволюционно ниво с минимално количество загуби.

Вярвате ли, че се безпокоим за вас? Тогава защо не следвате нашите съвети и препоръки? Всичко е много просто. Необходимо ви е постепенно да се отказвате от неправилните образци и проявления и да се обкръжавате с правилни,  Божествени образци и проявления. И вие трябва да направите това сами. Ние можем да се опитаме да спуснем във вашия физически план нашите образци. Но не можем да направим това без вашата помощ. Разберете, необходимо е да прилагате последователни усилия в нужната посока и тогава всичко постепенно ще започне да се променя.

Трудно ли ви е в градските условия? Какво ви пречи да се преместите да живеете сред природата! В момента, в който се появи правилния стремеж и помолите Бог за помощ, Бог ви изпраща и възможност, и средства, необходими за осъществяване на тази възможност. Но ако вие като хлебарки сте се натъпкали в пролуките, изпокрили сте се по тъмните ъгли и не искате да излезете на слънце, не искате да изложите своите тела на свежия вятър на промените, тогава как можем ние да ви накараме да направите това?

Разберете, вие самите сте онзи механизъм, който управлява вашето положение във физическия свят. Вие сами създавате своето бъдеще. Правите това всеки ден, всяка минута, всяка секунда. Вие сами управлявате Божествената енергия, която постъпва във вашите тела. И когато успеете да насочите тази енергия в съответствие с Божествения Закон, вие променяте обстоятелствата на своя живот в посока към Божественото. И когато се отдавате на утехите и насладите, отнасяте се снизходително към своите навици и не желаете да се откажете от тях, тогава вие сами се натиквате в ъгъла, защото за вас няма бъдеще в Новия Свят, който ние създаваме за вас на планетата Земя.

Всичко ви се казва пределно просто и ясно. Няма никакви тайни. Цялата тайна е заключена във вашето съзнание, което с неимоверна скорост преиначава цялата информация, която постъпва към вас и я интерпретира така, както е угодно на вашия плътски ум.

Вие самите се явявате генераторите, които плодят несъвършенство във вашия свят. Следвайте Божествения Закон и обстоятелствата на живота ви ще се променят!

Много неща предстои да се променят на планетата. Ние пристъпваме към процеса на активни промени на планетата Земя. Затова трябва да съпоставите своите планове с нашите планове и да направите избор. Толкова ли ви е необходимо да се държите за своите навици и привързаности?

Да, не се бойте да се откажете от всичко и да следвате Бога. Бог ще се погрижи за вас. Нима мислите, че ще ви оставят без грижи и попечение, ако вие искрено и предано се устремите по пътя към Бога?

Повярвайте, необходимо е да не се страхувате от промените, да не се страхувате от смъртта. Смърт не съществува! Има само вечен живот, който променя своите форми. И вие умирате само, за да се родите отново, да получите ново тяло и да служите на Бога и на целия Живот с нови сили.

За съжаление, щом получите ново тяло, вие понякога отново се захващате за старите образци и се упоявате с различни зловредни вещества или насищате своите тела със сурогатна храна. Вашите тела са ви дадени от Бога. И вие сте длъжни да се отнасяте към своите физически тела като към Бог в проявление.

Помислете, дали начина, по който се отнасяте към своите тела може да се хареса на Бог? Погледнете на себе си, на своите действия, отстрани. Съответстват ли всички страни на вашия живот на Божествените образци? Какво е нужно да поправите в себе си, за да се промени животът ви?

Ако по-често се замисляте за промяна на цялостното уреждане на своя живот, то в близко време вие ще постигнете реални изменения в обстоятелствата на вашия живот. Само вашето несъвършено съзнание ви кара да се свирате на няколко квадратни метра площ в огромните градове, докато в същото време планетата има огромни пространства, в които вашите аури могат да се разпростат и вие ще можете да възприемате нашия свят.

Откъснете се от джунглите на големите градове и излезте на  слънчевия простор! Ние не можем насила да ви изселим от зловонните места, в които обитавате. Вибрациите на тези места са толкова ужасни, че нито един Възнесен Владика не може да се промъкне през плътните слоеве, с които сами сте се оградили. Дайте ни възможност да ходим заедно с вас по планетата Земя! И ние заедно ще превърнем планетата Земя в най-прекрасната планета в тази Вселена!

АЗ СЪМ Сурия, стоя пред вас в ослепителното слънчево сияние на Новия Ден!

 

 

Аудиозапис на тази диктовка във mp3 формат, направен веднага след приемането й, можете да изтеглите от този линк.

http://narod.ru/disk/1039299000/2008-06-21_Suriya.mp3.html

 

Размер на файла 5.71Mb.

Текста чете Т.Н.Микушина

 

Изтеглете като Word файл

 

Назад

 

© Татяна Микушина, 2008

 

 

 

Като преодолявате себе си, вие променяте вашия свят

Господ Сурия, 21 декември 2008г

 

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново при вас от самия център на тази вселена, от Великото Централно Слънце.

Аз дойдох на крилете на любовта, която изпитвам към вас, децата на Земята. Обичам човечеството на Земята и всяка наша среща с вас за мен е важен етап, който ви приближава към мен, сближавайки нашите светове.

Прелитах пространството, което разделя нашите светове и мислех за това, колко малко е нужно понякога, за да се случат тези изменения, за които Ние говорим, за да може човечеството да преодолее негативните състояния на съзнанието и да излезе във вселенските простори.

Колко жалко, че не мога да ви предам състоянието на безкрайна Свобода и безгранична Любов, в което пребивавам. Колко жалко, че само малцина от вас, децата на Земята, са способни да прочетат това мое послание.

Съдбата на вашата планета зависи от това, доколко ще можете в бъдеще да бъдете възприемчиви към фините енергии, към фините вибрации, с които е пронизан целият космос. От това колко успешно ще можете да се настройвате към фините светове зависи успешното преминаване на Земята на новото еволюционно ниво. Повярвайте ми, има огромен брой по-добри светове. И тези светове ви чакат и са отворени за вашето посещение. Единствено вие самите задържате процеса на еволюционното развитие. Единствено вие самите се изолирате от всичко най-добро, което съществува в  тази вселена.

Толкова много души е приютила вашата планета. Вие наистина сте безценен дар за нас. Представете си, че отивате в детска градина, в група от детските ясли и срещате любознателните и открити погледи на децата. Вашите души, когато мога да се срещна с тях на финия план, ме гледат със същите такива погледи, пълни със жажда за знания, любов, открития.

Вашата физическа обвивка скрива понякога много раними детски души. Вие сте принудени да играете във вашия свят ролите на възрастни хора, но вашите души както и преди си остават любознателни, нежни и плахи. Вашата душа е вашето вътрешно дете, което живее във вас. И колко хубаво би било, ако понякога изпращате любов на своята душа, разговаряте с нея, грижите се за това да има достатъчно от всичко.

Понякога вашите души страдат в непоносимите условия, които съществуват във вашия свят. И ако можехте да чуете за какво ви моли душата ви, щяхте да чуете, че тя жадува да се освободи от ограниченията, които съществуват във вашия свят и да излезе в простора на вселената.

За съжаление кармата от много въплъщения ви държи привързани към Земята. И докато не балансирате своята карма вие ще се намирате в плен на физическия план на планетата Земя. Но щом се поосвободите от кармичното бреме, вие ще можете да усетите живота по нов начин и всяка минута живот ще ви доставя радост и блаженство. Ще си отидат страховете, ще си отидат привързаностите и вие ще можете отново да се превърнете в любознателни деца и с радост да попивате Божествената наука.

А сега ви е трудно, защото дните се сгъстиха и времето тече ускорено. Остана малко време и за това време трябва да се направи много. Затова дори когато ви посещават тъжни мисли и настроения, направете усилие над себе си и се отърсете от цялата мъка и печал. Вашето спасение се състои в това да можете да изпитвате постоянно възвишени състояния на съзнанието. Тогава, когато вашите вибрации са високи, вие съхранявате съзвучието с Висшите светове и на вас ви е по-леко да запазвате ориентирите в своя живот. Помислете за това, че можете да помогнете на толкова много души, които се намират редом с вас и се нуждаят от вашата помощ. Те не знаят за Учението и не помнят откъде са дошли и къде отиват. Безсмислието на съществуването ги принуждава да правят много грешки, да губят напразно време и Божествена енергия.

Вашият свят се нуждае от Светлина, Любов и от високите вибрации на Висшите октави и всеки от вас, любими мои, може да служи като източник на радост, щастие, Светлина и Добро за вашия свят. Трябва само да вземете решение и да помагате на всички, които се нуждаят от вашата помощ, не от желание да заслужите благодарност, а като потребност на сърцето, потребност на душата.

Вашият свят се нуждае от проводници на Божествената енергия. Помислете колко по-добре би било за вас, ако престанете да се оплаквате от лошата си съдба и изберете за себе си друга роля, ролята на проводник на енергиите на Висшите светове във вашия свят.

Идвам в този ден за да напълня вашите сърца с радост, щастие и умиротворение. Знайте, че не сте сами. И времевият период, през който планетата преминава сега, съвсем скоро ще приключи. И това ще бъде също както след зимата идва пролет. Слънцето на вашето съзнание е призвано да осветява тъмнината на вашия свят. Затова винаги, когато ви е трудно, не ви достига енергия, спомняйте си милостта за съзвучие с Великото Централно Слънце, която ви беше дарена миналата година[1]. Аз ще приложа всички усилия, за да можете да ползвате тази милост през следващата година и дотогава, докато светът не премине тъмния период на своето развитие.

Условията, в които сте принудени да пребивавате са създавани в продължение на милиони години. И сега пред нас стои нелеката задача да повдигнем вибрациите на планетата с колкото е възможно по-малко количество загуби. И аз много се надявам на помощта, която вие сте способни да ни окажете. Надявам се, че ще успеете да издържите повече и ще успеете да съхранявате възвишеното състояние на съзнанието си колкото и да ви е трудно.

Колкото повече сте способни да съхранявате вътрешния покой и хармония при външния хаос и дисхармония, толкова по-високо е нивото на вашите духовни достижения.

Беше време, когато Божествената Истина и Божествената Правда се защитаваха на полесраженията. Сега на вас ви е много по-трудно, тъй като няма полесражения, но сте принудени да издържате гигантското напрежение на битката, която се води във вашия свят. Просто тази битка се измести в други условия. И вие сте принудени да прилагате вашите усилия в съдилищата, в различните организации, във вашите взаимоотношения с близките, колегите, съседите. Но мащабът на тази битка не намалява. И бойното поле се премести направо във вашите домове.

Всичко зависи от това, възлюбени, доколко сте способни да съхранявате вашето съзнание на най-високото ниво в най-трудните житейски ситуации.

Като преодолявате себе си, вие променяте външната ситуация и променяте вашия свят.

АЗ СЪМ Сурия.


 

[1] Диктовката «Нова Божествена Милост”. Господ Сурия, 30 декември 2007г. 

 

На адрес http://narod.ru/disk/4527270000/2008-12-21_64k.mp3.html  можете да изтеглите аудио-файл със запис на тази диктовка.

Текста чете Т.Н. Микушина. Записът е направен веднага след приемането на Посланието.

 

Изтеглете диктовката като Word файл

 

 

 

Нова Божествена милост

Господ Сурия, 30 декември 2007 год.

 

АЗ СЪМ Сурия. Пристигам  току-що от Великото Централно Слънце и моля за извинение възлюбения Господ Майтрейя, че се наложи да прекъсна неговото обръщение към вас.

Аз идвам, за да ви съобщя радостна вест!

В съответствие с Космическия Закон трябва да знаете, че не може повече да блуждаете сляпо из тъмнината. Аз дойдох да ви осветя Пътя. От днешния ден и през цялата следваща година за вас, устремените, се открива космическа възможност. Аз дойдох да настроя вашето съзнание в съзвучие с Великото Централно Слънце. Всеки път по време на вашите духовни практики, когато призовавате Владиците, Бога или вашето АЗ СЪМ Присъствие,  си спомняйте за новата милост, която току що ви бе дарена и ще действа през цялата следваща година.

Тази милост е съзвучие с Великото Централно Слънце. Аз поставям и закрепвам в сърцето на всеки, който сега чете това мое послание, струната на съзвучието с Великото Централно Слънце. Аз закрепвам невидима за вашите физически очи и дори за финия свят тънка като паяжина кристална нишка, струна. И когато се отдавате на молитвена практика или медитация, тази струна ще звучи във вашето сърце и ще ви дава възможност да се настройвате към Висшите светове.

Това е огромна възможност необходима на вашата душа, за да напредва. Разбира се вашето външно съзнание може да постави блокажи и препятствия по пътя на осъществяването на тази милост. Затова трябва да блокирате своето външно съзнание, своя плътски ум. Само когато заприличате на малки деца и повярвате в чудесата, които идват при вас от нашия свят, само тогава тези чудеса ще започнат да се проявяват във вашия физически план и в живота ви.

Винаги има пионери, които започват трудното и важно дело. Голямата част стои настрана и наблюдава предпазливо как ще завърши всичко.

Всичко ще завърши много благополучно за вашата планета! Земята ще живее и ще процъфтява!

Необходимо е само да вярвате в нас, Възнесените Владици, и вместо да се съсредоточавате върху тъмните страни на земния живот и пагубните навици, да се устремите нагоре към далечните светове, към Великото Централно Слънце.

Вие ставате това, към което се стремите.  Не забравяйте тази проста Истина. Вашият свят е отразен свят и послушно отразява вашето съзнание.

Затова всичко, което е нужно да направите, е да отхвърлите, да отърсите от себе си всички негативни мисли и чувства, всички депресивни състояния. И да освободите място за радостта, която ще дойде във вашия свят чрез вашите сърца, пазещи и поддържащи съзвучието с Висшите светове.

Бях радостен да дойда при вас в този ден и да ви донеса радостната вест! И да ви разкажа за новата милост на кристалната струна, която свързва вашите сърца с Великото Централно Слънце.

 

АЗ СЪМ Сурия, бях с вас.

 


 

[1] Диктовката «Нова Божествена Милост”. Господ Сурия, 30 декември 2007г. 

 

 

Назад

 

© Татяна Микушина, 2008

 

 

Повече не трябва да се губи нито минута

Господ Сурия, 21 юни 2009г

 

 

 

 

АЗ СЪМ Сурия.

Аз дойдох в този ден за важен разговор, и се надявам, че нашата днешна беседа ще подбуди вашите души към тези действия и постъпки, които са необходими на този етап.

Сега бих искал да ви напомня някои неща, за които ние вече говорихме в предишните ни послания, нокоито няма да бъде излишно да повторим отново. Става дума за отношението, което вие изпитвате към нас, Възнесените Владици, и за отношението, което вие изпитвате към нашите послания.

Много хора са си въобразили понастощем, че могат да приемат наши послания. И много оттях действително приемат послания и се стараят да ги публикуват колкото е възможно по-широко.

Какво пък, това е ваше право. Бог не може да ви лиши от свободната воля и да ви забрани да правите това. Но ние можем да даваме Учение за кармичната отговорност при лъжливо квалифициране на Божествената енергия.

Всеки път когато се стремите да встъпите в контакт, както ви се струва, с Висшия свят, вие трябва да спрете за малко и да проанализирате състоянието на своето съзнание. Защото състоянието на вашето съзнание наслагва отпечатък на всичко, което правите. Вие трябва също така да проанализирате своите мотиви, защото вашият мотив задава посоката и силата на вашето действие.

И едното и другото са много важни. Всяко действие, което извършвате на физическия план или на по-фините планове на мислите и чувствата, се оцветява от вас и служи за проявление или на силите, умножаващи илюзията, или за проявление на силите, способстващи за свиване на илюзията.

Ето защо, от това какъв е вашият устрем, зависи на страната на кои сили заставате вие.

Например, вас ви движи просто любопитството и решавате да си поиграете на приемане на послания от финия свят. В това няма нищо лошо. Можете да експериментирате. Но сте длъжни да знаете и да изпълнявате правилата за техника на безопасност при общуването с финия свят.

Вие не сядате зад щтурвала на съвременен лайнер без да сте преминали съответното обучение и без ръководството на опитен наставник. Защо смятате, че когато встъпвате в общуване с финия план, можете да правите това без да сте преминали обучение и без да сте се уверили, че това, което предприемате, е безопасно?

Много от вас, твърде много, кой знае защо смятат, че могат да се занимават с приемане на послания от финия план. И те правят това независимо от многото и чести предупреждения, които ние даваме. И аз не бих изразходвал скъпоценната Божествена възможност, за да дам поредното послание на тази тема, ако не бяха многото и твърде честите случаи, когато хората се стремят да приемат послания и да контактуват с финия свят, правят това, и както им се струва, се получава нещо, но след това настъпва момент, когато те вече не могат да се върнат в изходната точка. Те отиват твърде далеч в своите експерименти. Невидимият свят, астралният свят с неговите обитатели прихваща неопитната душа и започва да я управлява и да я манипулира. И вие от експериментатор ставате опитно зайче на същности от астралния план, които напълно поемат властта над вашия жизнен поток и вие вече не принадлежите на себе си, вие сте принудени да се подчинявате на непрекъснатите заповеди и указания на същностите, които действат чрез вас и ви манипулират.

Вие можете и трябва да експериментирате. Но защо да не започнете с по-безопасните упражнения по изменение на вашето съзнание, по очистване на вашето съзнание? И защо като начало да не се заемете с експериментиране в областта на различаването, кое в обкръжаващата ви действителност съответства на Божествените образци и кое, обратно, се явява проявление на отрицателните, небожествените сили.

Та нали всеки от вас рано или късно се сблъсква в своя живот с онези обстоятелства, които започват да ви безпокоят, които предизвикват у вас буря от емоции. Вие се сблъсквате с проявления, които ви карат да страдате, да се тревожите и да действате, за да се осигурите, да си върнете комфортното състояние. Не е ли вярно, че много от вас постоянно изпитват безпокойство, страх, агресия или депресия? Защо изпитвате тези отрицателни състояния на съзнанието? Една от причините, поради които изпитвате тези състояния на съзнанието, се заключава в това, че вие съзнателно или несъзнателно сте се подчинили на астралния план. И дори не тогава, когато сте правили своите експерименти за приемане на послания. Вие сте се подчинили на астралния план чрез употребата на алкохол, никотин, месо, чрез гледане на филми на ужасите, кървави бойни сцени, порнографски филми. С всичко това сте се свързали с астралния план и сега сте принудени да се подчинявате на неговото влияние и да жънете плодовете на своите постъпки.

Вие ще кажете, че повечето хора, живеещи на Земята правят това, което изброих. Да, това е така и повечето хора, живеещи на Земята са подложени на влиянието на астралния план.

Но аз идвам, за да дам посока и сила на вашия устрем към по-фините и възвишени светове. Аз се стремя да насоча вашето внимание към Божествените образци и проявленията на Божествения свят. И повярвайте ми, че тогава, когато започнете да различавате, ще можете да се ориентирате във вибрациите на непроявените планове на битието. И вие вече няма да бъдете сляпо оръдие в ръцете на силите от астралния план, ще можете да определяте вибрациите на всичко, което ви обкръжава на проявено и непроявено ниво и да отдавате предпочитание на Божествените образци, отклонявайки по своята свободна воля нисковибрационните сурогати, които водят вашите души по пътя към смъртта и ада.

Струва ви се, че няма нищо страшно в някои ваши мили слабости и в снизходителното ви отношение към вашите низши инстинкти и навици. Казвам ви, че сега настъпи времето, когато сте длъжни осъзнато да вземете решение и да се избавите от всяко небожествено проявление вътре във вас и като следствие, вие ще успеете да се избавите от небожествените проявления във вашия свят, защото материята послушно отразява вашето съзнание.

 Аз не бих отделял толкова време за тези прости наставления, ако виждах, че наставленията на Възнесените Учители се изпълняват от вас поне на няколко процента. Даваната от нас информация и ключовете за безопасно развитие на човечеството преминават покрай ушите на повечето от онези, които четат нашите послания и не довеждат до никакви действия нито на нивото на ума, нито на физическия план.

Осъзнайте, че времето е такова, че не повече може да се губи нито минута. Нямате време да отлагате работата, която трябва да извършите, за да промените себе си, да промените своето съзнание .

Аз ви дадох необходимите указания. Не чакайте чудо, което ще дойде отвън. Ако не сте готови вътре в себе си, никакво чудо няма да ви помогне. За подготовката и проявяването на което и да е чудо се изразходва огромно количество Божествена енергия и за да се случи чудото, вие сте длъжни да докажете, че сте готови за изменение на своето съзнание и правите всичко необходимо за това изменение.

А сега искам да ви напомня за дадената ви милост за писане на писма до Кармичното Ръководство. Точно сега, в тези дни, се провежда заседанието на Кармичното Ръководство, което може да разгледа вашите молби и да ви окаже помощта, за която помолите. Но при вземане на решение за оказване на помощ, Кармичното Ръководство винаги се ръководи от това, доколко чисти са вашите мотиви и доколко искрено е вашето желание за промяна. Невъзможно е да излъжете Бога, невъзможно е да заставите Бог да играе по вашите човешки правила.

Настъпи времето, когато сте длъжни да разберете, че всички възможни срокове приключиха.

Аз не зная какво ще бъде общото решение на Централното Слънце, но все пак не забравяйте във вашите писма да помолите за милости за планетата Земя. Защото състоянието, в което планетата се намира сега, се нуждае от спешната намеса на легионите на Светлината. Балансът е нарушен и е нарушен не без участието на всеки един от вас.

АЗ СЪМ Сурия.

 

Назад

 

© Татяна Микушина, 2009

 

Настъпи времето за пробуждане към Висшата Реалност на Битието

Господ Сурия, 2 декември 2009 г.

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас през световете и пространството. Нашата среща няма да ви обремени. Ще бъда кратък. И моята краткост ще ви напомни за това, че времето на вашето пребиваване в пространството и времето се съкращава. Вие следва по-често да се замисляте за това къде ще денете всички ваши илюзорни увлечения, навици и привързаности когато напуснете вашия свят. Как можете да продължите вашето развитие в следващия свят, ако мястото на привързаността не се заеме от Преданост и Устременост. Ако мястото на страховете не се заеме от Любов.

Как може да мислите за усъвършенстване, ако не усвоите основните Закони на космоса?

Вашият вътрешен свят, вашето съзвучие с Божествения свят, ще определят в крайна сметка вашето бъдеще и бъдещето на вашата планета.

Аз идвам отново и отново и не се уморявам да повтарям все същите прости истини. Понякога говоря за едно и също нещо в продължение на доста много земни години и неочаквано се случва чудо: човекът се чувства озарен от вътрешна Светлина и радостта от откритието го преизпълва. Като истински Учител на човечеството, аз се отдръпвам настрани, за да не изплаша това чувство на първооткривател, което неочаквано посещава човека.

Колко е радостно да се наблюдава, че има индивиди, способни на развитие, способни за еволюция. И макар, че първите крачки в Новия Свят се постигат с неимоверен труд, чрез преодоляване на огромни трудности, все пак това ни радва. Достатъчен е дори един човек за десет земни години, изпитал чувството на съприкосновение с вечните светове, за да не оставим нашата надежда и нашите опити за обучение и наставление на човечеството на Земята.

Всеки път, когато преодолявам огромните бариери разделящи нашите светове, аз мисля за това, как по-добре да свърша своята работа, как по по-съвършен начин, на понятен за вас език да донеса информация, която няма израз на вашия език, която е твърде фина и изящна за вашите груби физически умове. И все пак по-фината съставляваща на пространството трябва с времето да заеме своето място във вашия свят.

Много жалко, че не всички могат да вместят фините светове. Много жалко, че не всички могат да се устремят към далечните светове.

Законът за пространството и физическия свят е такъв, че вие получавате неизменно това, към което се устремявате. Вие можете да направите всичко, което  искате, във вашия свят. Вие сте богове във вашия свят. Именно по тази причина и поради многото злоупотреби, които бяха допуснати от човечеството на определен етап от неговото развитие, тази творческа мощ беше съкратена. Но тя все още продължава да действа. Само че за да се постигне резултат, се изискват такива качества като Устременост, Постоянство и неимоверна Концентрация. Това, което по-рано, до ограничаването на тази творческа мощ, отнемаше части от секундата, сега изисква много месеци и дори години. Всичко зависи от качествата на сърцето на човека, от развитостта на неговите духовни качества. Но практически всеки човек, ако прояви определена концентрация и упоритост, е способен да постигне на физическия план това, към което се устремява.

Онзи срок, който минава до проявлението е необходим, за да се замисли човек отново и отново доколко предмета или целта на неговите въжделения съответства на неговата Божествена природа. Затова, ако много желаете да получите която и да е от дрънкулките на вашия свят, то вие ще я получите. Ако желаете да завладеете предмета на вашите въжделения, вие ще го завладеете. Въпросът се заключава в това, доколко нещото, към което се устремявате, съответства на Божествените образци и Божествените проявления. С помощта на тази Божествена енергия, която протича по вашите фини тела, при достатъчна концентрация и устремяване, вие сте способни да материализирате твърде много неща. Но ще бъде ли необходимо това на вашата безсмъртна част? Ще ви бъде ли необходимо това, за да продължите еволюцията в далечните светове?

Разбира се, не. Само наработеното от вас качество Устременост и Концентрация ще остане с вас, когато продължите своята еволюция в по-фините и възвишени светове.

А дотогава, докато съхранявате привързаността към вашия свят, вие се притегляте във вашия свят отново и отново и сте принудени да идвате във въплъщение. Опитайте се да се откажете от вашия свят, от всичко, което ви обкръжава. Няма да успеете. Вие не можете мигновено да се откажете от всичко. И вие няма да бъдете способни да живеете в този свят, където липсва онова, което ви обкръжава във физическия свят. Затова ние с Любов ви даваме нашите Учения и ви насочваме във вашето развитие. За да не изпитвате твърде голям стрес, хиляди същества на Светлината се стараят да съхранят вашия свят. Обаче тогава, когато сроковете наближават, настъпва време за форсиране на събитията. И тези срокове вече не са толкова далече.

Налага ви се да се разделите с много привързаности. Налага ви се да се откажете от много неща. А времето остава все по-малко и по-малко. Аз много добре ви разбирам. Много добре зная колко сладостен е сънят в илюзията. Не ти се иска да се събудиш.

Обаче слънцето на Божествената реалност вече изгрява и ви зове към новия свят. Още по-прекрасен, отколкото вашия свят.

Аз знам, че 90 процента от хората на планетата, когато прочетат редовете на моето послание ще повдигнат рамене и по-скоро нищо няма да разберат.

Но аз дойдох за онези малцина, които са способни да разберат. Аз говорих за вас, възлюбени мои. Твърде тежко е бремето, което носите във вашия свят. И с всяка година е все по-трудно и по-трудно да издържате енергийните натоварвания на вашите тела.

Само много силни духове са способни да издържат и да не изгубят направлението. Обаче всеки може да застане на стъпалата на Йерархията и да помоли за защита и помощ. Ние няма да оставим без внимание вашите молби. Помощта ще дойде и тя ще бъде толкова мощна, колкото силен бъде вашият устрем да се измъкнете от сладкия сън в илюзията.

Настъпи времето за пробуждане към Висшата Реалност на Битието. Пробуждайте се! Гответе се за възприемането на новите енергии и новите вибрации!

АЗ СЪМ Сурия. С Любовта АЗ СЪМ.

© Татяна Микушина, 2009 г

   

 

Теглене

 

Аудиозапис на диктовката на руски език можете да прослушате  на адрес: http://sirius-ru.net/dictations/dek2009/audio.htm

 

 

Назад

 

 

 

 

Настъпи времето, когато човечеството трябва да прояви устременост и да излезе на ново ниво на съзнанието

Господ Сурия, 3 юни 2010 г.

 

 

АЗ СЪМ Сурия, отново дошъл при вас чрез нашия посланик. Днес аз дойдох, не за да съобщя нещо ново. Днес дойдох, за да ви напомня това, което вие прекрасно знаете. Но когато оглеждате нещата, които вече са ви познати, от нова гледна точка, то новото възприемане ви помага не просто да знаете, а прави възможно това знание да се слее с вас и да стане част от самите вас. И да можете в своето външно съзнание не просто да знаете и да разбирате много неща, но да можете да измените вашата вътрешна същност дотолкова, че да се издигнете на ново ниво на съзнанието, приближавайки се към онова ниво на съзнание, което следва, най-накрая да постигнете.

Аз съзерцавам вашия свят със своето духовно зрение всеки път, когато имам възможност да давам своите послания. И всеки път изпитвам радост от това, че имам възможност да споделя с вас своята Мъдрост и да ви предам желанието си да Служа на целия Живот.

Животът в тази вселена е устроен по удивителен начин по милостта на Твореца. И всеки слой на Живота има възможност да се развива в съответствие със своите закони, но в същото време той е подчинен на общия замисъл на Твореца на тази Вселена. Затова за вашето ниво на съзнание би било добре да запомните, че тази Вселена има Закон и той трябва да бъде спазван. Вашето нежелание да се подчинявате на Закона трябва да отстъпи място на покорност пред волята на Твореца.

Другояче не може да бъде. И игрите, на които играете сега, трябва да отстъпят място на реални действия, насочени в помощ на Живота. Тогава, когато осъзнаeте своето единство с всяка частица Живот и насочите своето внимание в помощ на онези, които се нуждаят от вашата помощ, вие ще се изкачите на онова ниво на съзнание, което е необходимо на този етап от вашата еволюция.

Всичко онова, което не съответства на даденото ниво на съзнание, всички плесенясали привързаности на вашето его, на вашата нереална част, трябва да бъдат пометени от вятъра на промените и измити от лицето на физическия план на планетата Земя.

Вашата устременост към промените, към Новия Живот – ето какво е необходимо на този етап. Трябва да гледате по-високо, да вдигате поглед над суетата на обкръжаващия ви живот и да се стремите да надникнете в бъдещия свят, който вече е готов да приеме вашите души за по-нататъшно развитие.

Струва ви се, че говоря отвлечени неща, които по никакъв начин не са свързани с вашия живот.

Напротив, уверявам ви, че ви казвам точно онези най-главни неща, които трябва да заемат първо място във вашето съзнание. Само в случай, че успеете правилно да насочите вашите стремежи, вие ще можете да продължите еволюцията на вашата планета.

Вашето съзнание напомня на неразтворена пъпка на цвете. По-смело обръщайте главата си към слънцето и неговите ласкави лъчи с любов ще свършат своята работа по разтваряне на лотоса на вашето Божествено съзнание за посрещане на Новия Ден, който идва.

По-смело се разделяйте с вашите привързаности! Не се бойте от промените! Не се бойте да паднете и да се ударите. Онези, които вярват, които са предани и устремени, постоянно се намират под нашето внимателно наблюдение. И ние грижливо ще предотвратим всякакви ваши неловки движения, за да съхраним зърното на вашия дух през цялото време на еволюционното ви развитие.

Вие се отнасяте внимателно към вашите растения и фиданки. Грижите се за тях и ги поливате. Точно така и ние се грижим за вас, за вашите души, по време на целия ви път не само на тази планета, но и в бъдещите светове, в които вие непременно ще преминете. Необходимо е постоянно да запазвате съзвучие с Висшите светове. Необходимо е постоянно да запазвате вашите вибрации на достойно ниво. Всичко, което ви пречи да бъдете постоянно съсредоточени в Бога, към Висшите светове, трябва постепенно да напусне вашия живот.

Необходимо е да отделяте повече време за своята душа, за разговор със своята душа. Разбира се, за много от вас е голямо изпитание и голям тест да останете дори и за малко сами със себе си. Не се страхувайте от самотата. Не се страхувайте да останете сами със себе си. Повярвайте ми, че това е привидна самота. И щом преодолеете това чувство за самота в своето съзнание, вие ще откриете, че около вас стоят хиляди същества на Светлината. И само вашето нежелание да се разделите със своите проблеми и земни привързаности ви отделят от цялата Йерархия на Светлината. Всички ние стоим и наблюдаваме израстването на вашето съзнание. И се вълнуваме всеки път, когато допускате стари привързаности и демонстрирате стари образци на поведение.

Настъпи времето, когато човечеството трябва да прояви устременост и да се изкачи на ново ниво на съзнанието. Това е неизбежен процес.

Всички постижения на вашата наука по никакъв начин не могат да се сравнят с онези възможности, които ще ви предостави преходът на новото ниво на съзнание. Всички възможности спят до определено време вътре във вашето същество. И много скоро ще започнете да усещате присъствието на тези непроявени сили и възможности вътре във вашето същество. Необходимо е само да разчистите пътя вътре в себе си, отказвайки се от привичните стереотипи на поведение.

Всичко, което ви пречи да преминете на новото ниво на съзнание, постепенно ще отмира. Повярвайте ми, че вашата привързаност към много неща и състояния е подобна на привързаността към миналогодишния сняг или миналогодишните листа.

Яркото пролетно слънце ще изгрее и ще разтопи снега и леда на вашите несъвършенства. И под ласкавите лъчи на слънцето ще се образува нова покривка от трева и листа. Не се страхувайте да се разделите със старото и отживялото! Устремявайте се напред – към новото и съвършено Божествено проявление във всичко.

Дотогава, докато детето не направи първата крачка, то няма да се научи да ходи. И макар и вашата първа крачка да бъде неудачна и дори да ви причини болка – не се отчайвайте. Ако мотивът ви е чист и устремът ви е силен, вие ще преодолеете времето и пространството и уверено ще продължите да вървите по просторите на тази вселена.

Възкачвайте се. Отхвърлете страха и неувереността.

Дерзайте!

Напред!

 АЗ СЪМ Сурия!

 

 

© Татяна Микушина, 2010

Теглене

НАЗАД

 

Ние очакваме добър урожай от покълналата във вашите същества Божественост.

Господ Сурия, 24 декември 2010 г.

 

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас в този ден.

Слънцето на зимното слънцестоене ме съпътства в моментa на моето идване. И точно така слънцето на вашето Божестено АЗ СЪМ Присъствие трябва постоянно да ви съпътства.

Може да има облаци, може да вият виелици, може да гърми гръм или да връхлита ураган, но въпреки всичко вие знаете, че има Слънце и то е винаги с вас.

Точно така е и във вашия живот. Въпреки всякакви трудности, неприятности и дори беди, вие трябва да знаете, че вашата Божествена част постоянно присъства редом с вас.

И от гледна точка на вашата Божествена част всичките ви многобройни въплъщения и блуждаения из света на илюзията изглеждат като един миг, сякаш малко облаче леко е засенчило слънцето.

Защото в Божествения свят няма нито време, нито пространство. И тези атрибути на вашия свят с времето трябва да изчезнат подобно на буреносни облаци, скрили се зад хоризонта.

Имате за какво да поразмислите. Защото настъпи времето, когато си струва да се замислите за Вечния Живот. Всички ваши увлечения в света на илюзията скоро ще ви доскучеят и ще започне да ви привлича истинската реалност. Кога ще стане това? Ние не можем да ви кажем за конкретни срокове. Защото когато това истински се случи, човечеството ще има друг календар и друга система на летоброене.

Обаче още сега има за какво да размишлявате и над какво да работите. Защото вашият свят събужда чувствата и желанията ви. И дотогава, докато се поддавате на тези уловки на илюзорния свят, вие не можете да се придвижвате към върховете на Божественото съзнание.

Нужно е да се обуздават чувствата. Нужно е да се обуздават мислите. Нужно е постоянно да се контролирате. Представете си файтон без файтонджия. Конете са оставени сами на себе си и правят това, което им скимне: пасат трева, ходят сами на водопой. Такъв файтон не е способен да се движи към целта, защото няма кой да го управлява.

Вашите същества са подобни на този файтон без файтонджия. Вие вървите безцелно по живота, срещате различни съблазни, преследвате удоволствията, но не се движите наникъде. Защото се намирате под влиянието на чувствата и желанията на вашата низша природа. За да започнете да се движите в посока към Божествената реалност, вие следва да се погрижите вашият живот да бъде управляван от водач – вашето Висше АЗ, само то е способно да ви изведе от дебрите на илюзорния свят.

Висше ръководство, запазване на вярното направление на движението– ето какво ви е необходимо.

И разбира се, аз съм наясно, че между момента, когато прочетете тези редове и дори между момента, когато решите да вземете решение да подчините своето същество на висшата природа, и момента, когато това се случи, ще мине немалко време.

Но ако не вземете решение и не се устремявате, вие никога няма да можете да се измъкнете от мрежите на илюзията.

А някои от вас толкова добре са се устроили в илюзията, че самото споменаване за необходимостта нещо да се промени в техния живот, се разглежда буквално като покушение върху основата.

Още веднъж казваме за революция в съзнанието. Сега вашето съзнание е подложено на влиянието на стереотипите, наложили се в обществото. Ще се наложи тези стереотипи да се променят. Вие не може да не правите нищо. Вибрациите на физическия план се повишават. И за да съответствате на новото вибрационно ниво, ще ви се наложи да промените живота си, установявайки в него верните приоритети.

Към казаното е необходимо да се добави, че всички хора се намират на различни стъпала на еволюционното развитие. И много скоро на вас ще ви се наложи да признаете това. Защото на хаоса, в който се намира човешкото съобщество, трябва да бъде сложен край.

Ценностната система трябва да бъде променена. И преди всичко, трябва да бъде променена системата от духовни ценности. Уважение трябва да получат хората, които притежават духовни добродетели, а не тези, които говорят за тях. Нивото на духовното развитие на човечеството е способно да промени всички останали сфери на живота за броени години. Истинските духовни ценности са указани в основите на всички световни религии. Затова не е необходимо да се търси нещо ново. Нужно е просто да се изпълнява това, което вече е указано. Тогава обществото ще бъде способно да се очисти от некачествените образци.

Искат се хора, способни да се жертват за утвърждаването на Новия Живот. Искат се хора, готови да посветят своя живот на добродетелите и самоотвержено отстояващи Божествените принципи в живота.

Настъпва ново време. И за човешкото съобщество няма друг път, и няма друг изход от създалата се ситуация, освен да се движи нагоре, към Божественото съзнание.

Всичко, което е по-ниско от Божественото съвършенство трябва да бъде оставено в миналото и забравено.

Време е за движение напред по стъпалата на еволюцията.

И би било глупаво и неразумно от наша страна да изразходваме толкова сили и енергия, за да идваме отново и отново да даваме нашето Учение, ако не бяхме уверени, че усилията ни ще се оправдаят стократно.

Ние очакваме добър урожай от покълналата във вашите същества Божественост. Ние сяхме зърната на Божествената Мъдрост и сега чакаме урожая.

 

АЗ СЪМ Сурия с надежда в човечеството на Земята.

 

© Татяна Микушина, 2010

 

 

 

Пътят се намира вътре във вас

Господ Сурия, 15 юни 2011 г.

 

 

АЗ СЪМ Сурия, дошъл отново.

Днес ще се постарая да компенсирам дългото очакване на нашата среща, от времето на зимния цикъл диктовки, с помощта на това мое послание, изпълнено с Любов и грижа за човечеството на Земята.

Както знаете, в периода на лятното слънцестоене се предоставя възможност на всеки от вас да се обърне с писмо към Кармичното ръководство. И днес е денят, когато вие всички можете да направите това. Навярно ви се струва, че това е незначително и не може да ви помогне. Все пак не пренебрегвайте тази от Бога дадена възможност, моля ви.

Днес както винаги дойдох при вас, за да се възползвам от още една космическа възможност и да дам послание. В това мое послание аз искам да ви предам някои знания и да дам разбиране за още един космически Закон, който действа във вселената. Ние говорихме за Закона за кармата или въздаянието. И този Закон наистина е главният и основополагащ закон на тази вселена. Но има още един важен Закон. Това е Законът за Милосърдието и Състраданието, който действа във вселената. И този Закон позволява на Великите космически същества да оказват помощ на онези животопотоци, които са се оплели в мрежите на илюзията и не виждат вече нито смисъла на своето съществуване, нито целта на своето пътешествие из илюзорния свят. Този Закон позволява, в това число и на мен, да идвам при вас с моите послания два пъти в годината. Затова тогава, когато вашите сърца са отворени за среща с мен и вашето съзнание е готово за възприемане на Учението, аз мога да направя това. И степента на успеха в усвояването на Учението ще бъде правопропорционална на вашата искреност и на вашия устрем към познаването на Истината.

И така, съгласно Закона за Милосърдието и Състраданието, на вас може да ви бъде оказана помощ и тя се оказва постоянно. Единственото препятствие, което ви пречи да възприемете нашата помощ, е вашето съзнание. И ако във вашето същество няма достатъчно вяра, любов и искреност, всички наши благи намерения и цялата ни грижа ще бъдат посрещани от леда на неразбирането и от преградите, които стоят във вашето съзнание.

Аз много добре разбирам, че стилът на живот на съвременното човечество и условията на съществуване на планетата са такива, че има много малка вероятност някой от въплътените хора да успее така да извиси своето съзнание, че да може да преодолее притеглянето на илюзорните сили и да се издигне в своето съзнание до нивото на осъзнаване на Божествената реалност. Обаче аз твърдя, че има вероятност дори в продължение на един живот да успеете да се издигнете в своето съзнание до нивото, на което вече няма да е необходимо по-нататъшно въплъщение във физическия свят.

И днес ще ви дам указание как може да постигнете това. Необходимо е да използвате целия си живот, всяка минута от пребиваването си на Земята само за концентриране върху Висшето. Трябва всеки ден да посвещавате всички свои мисли, чувства и дела на Бога. Трябва постоянно да се грижите никакви низки помисли и желания да не завладеят вашето съзнание нито за секунда. Трябва да издигнете крепост около себе си, непристъпна крепост за всичко низко и небожествено, което съществува във вашия свят, на вашата планета.

Това е много трудна задача, но тя е достижима. Има вероятност, с помощта на  силата на вашата воля, устременост и концентрация, да успеете да си пробиете път през всички низши слоеве на физическия и астралния и дори на менталния план, и да се окажете в ефирните октави на Светлината.

Дерзайте! Казвам ви, че само от вас самите зависи дали ще можете за едно въплъщение да си пробиете път до ефирните октави на Светлината. Именно затова ние идваме при вас, за да поддържаме вашия устрем, и отново и отново указваме Пътя, по който вече са минали най-добрите представители на човечеството в миналото. Тази утъпкана пътека вече съществува и вие можете да тръгнете по нея още сега!

И колкото и странно да ви се струва, не е нужно да ходите никъде и да се стремите към това, което се намира извън вас. Този Път се намира вътре във вас. И тогава, когато се устремявате и се отказвате от небожествените качества в себе си и придобивате Божествени качества, вие се придвижвате по този Път, който ви води по обратната пътека към Бога, в този свят, откъдето са дошли вашите души и където трябва да се върнат.

Вратата към този свят се намира вътре във вашето същество. Затова няма смисъл да спасявате света, няма смисъл да обикаляте по света в търсене на панацея за спасение на човечеството. В крайна сметка можете да спасите само себе си, ставайки Път, по който може да върви останалото човечество.

Достатъчен е един човек на столетие, който преодолява себе си и достига ефирните октави на Светлината в ритуала на възнесение в Светлината, за да получи цялото останало човечество достатъчен енергиен импулс за по-нататъшно придвижване.

Обърнете внимание, вие намирате Пътя и се движите по този Път, и настъпва момент, когато вие самите ставате този Път, по който ще могат да вървят хиляди и милиони същества.

Но отначало, още на първия етап, ще ви е необходима дисциплина на ученика, ще ви трябва устременост, постоянство, преданост.

И едва след това ще ви бъде оказана помощ и подкрепа. Отначало проявявате необходимите качества и едва след това ви се оказва помощ и подкрепа.

Когато сте готови и когато демонстрирате своята готовност в продължение на значителен промеждутък от време, не по-малък от седем години, тогава ви се указва Пътя.

Възлюбени, само седем години устременост, преданост и послушание. Много ли ви се струва това? Но какво са тези седем години в сравнение с онези хиляди въплъщения, когато душата ви се е лутала в тъмнината без никаква надежда за спасение? И ето вие сте усетили нашите вибрации, почувствали сте родството им с вашата вътрешна същност и какво, ще Ни изоставите и ще хукнете след поредната илюзия на вашия свят?

И твърде много са онези, които напускат заповядания от нас Път и търсят други, по леки пътища. Отначало в главата се появява мисъл, тя е мимолетна, но концентрацията в целта на вашето пътешествие вече е нарушена. После се появява желание просто да опитате, да видите, да почетете… И вие вече се движите в друго направление и когато се опитвате отново да се върнете на нашия Път, не можете да го различите. И минават много, много въплъщения, докато отново намерите Пътя. Душата ви ликува! Намирате това, което сте търсили много, много въплъщения! Но минават само няколко години – какво е това в сравнение с милионите години въплъщение на Земята? – и вие вече сте разочаровани, губите плам и устременост и започвате да се отбивате от утъпкания Път.

Замислете се: само един човек за столетие е способен да извърши своето изкачване на върха на Божественото съзнание.

И дори ако само един човек достига това, ние сме готови да изразходим огромно количество безценна Божествена енергия, за да му посочим Пътя и да го подкрепяме по Пътя.

Затова аз много се надявам, че поне един човек, който е намерил това Учение и чете нашите послания, ще бъде способен в този живот да завърши земния път и да посочи Пътя на другите. Точно така, както в своето време посочиха Пътя Буда и Христос.

АЗ СЪМ Сурия.

  

 

© Татяна Микушина, 2011

http://sirius-ru.net/dictations/iun_2011/2011.06.15.htm

 

 

 

 

Пояснения към ситуацията на планетата

Господ Сурия, 25 декември 2012 г.

 

 

АЗ СЪМ Сурия, отново дошъл при вас в този ден.

Аз дойдох отдалече, от далечните простори на вселената. И беше необходимо определено време, за да се адаптирам и настроя към вибрациите на планетата Земя.

Много неща се промениха на планетата от времето на моето последно Послание и аз трябва с удоволствие да констатирам факта, че се извършиха неизбежните промени към по-добро. За мнозина от вас тези мои слова изглеждат най-малкото странни, защото вие не чувствате, че около вас е станало по-леко. Напротив, изглежда, че здрачът продължава да се сгъстява и ситуацията се усложнява.

Струва ви се, че няма изход и недоумявате защо Възнесените Същества ликуват.

Трябва да заявя, че вашето и нашето разбиране на ситуацията се различават. Вие възприемате света чрез житейския си опит и чрез своите физически сетива. И ви се струва, че ситуацията се  нагнетява и се влошава повече.

От наша гледна точка, напротив, всичко се подобрява.

Целият въпрос е в разликата на вибрациите. Когато вибрациите на физическия план се повишават, вие може да възприемате това като влошаване, може да чувствате различни физически неразположения и тягостни състояния на съзнанието си, да ви обхващат негативни мисли и чувства.

Възлюбени, това е естествено. Винаги, когато човечеството е преминавало на друго ниво на съзнанието, отначало е изглеждало, че всичко наоколо се влошава. Това е така, защото вашите вибрации не съответстват на  онова ниво на съзнанието, което сега идва на планетата.

Точно затова вие имате чувството, че всичко става по-зле. В същото време, от наша гледна точка, най-накрая успяхме да постигнем необратими изменения и устойчиви темпове на повишаването на вибрационния фон на планетата Земя.

Сега е въпрос на време колко бързо човечеството ще успее да се освободи от остарелите си болежки и  стереотипи на поведение.

Индивидите, които вътре в себе си са ориентирани към Висшата реалност, които с цялото си същество възприеха нашето Учение и с трепет очакват всяко ново Послание от нашия свят, за тях тягостното усещане  от окръжаващия свят много скоро ще се смени с усещане за лекота и подем. Техните чувствителни натури просто улавят вибрациите от околното пространство и тези вибрации дотолкова не съответстват на техните собствени вибрации, че предизвикват у тях различни неразположения и душевна тъга. Това по-скоро е състрадание към света и приемане върху себе си на част от бремето на световната карма, отколкото негативно състояние на вашето съзнание.

Другите индивиди, които за съжаление съставляват по-голямата част от човечеството на Земята, както и преди са ориентирани към старите ценности и съзнанието им засега не е готово да приеме Бога. Именно затова тези хора не се чувстват в свои води. И се стараят с помощта на изпитани методи отново да занижат своите вибрации и да попаднат на естественото за тях вибрационно ниво. Но това вече е невъзможно, тъй като вибрационният фон на планетата се е повишил.

Вие не може да не следвате курса на кораба, на който се намирате. Вие плaвате към бъдещето на кораб, който се нарича планета Земя. И колкото и да сте възмутени от новия курс, към който се насочва вашата планета, ще ви се наложи да се примирите с него. Защото този курс е начертан за човечеството на Земята по волята на Твореца на тази  Вселена.

Ако все пак не искате да следвате този курс, остава ви един изход – да скочите зад борда и да останете зад борда на човешката история, да попълните сметището на неуспешните цивилизации от миналото.

Разбира се, на всеки ще бъде отредено още малко време от космическата възможност. Космическите същества ще работят много внимателно с вашата душа и ще се  опитат да ви дадат всички необходими наставления и обучение.

Обаче ако някои от вас все пак предпочетат да следват своя курс, след определено време ние ще ви оставим на мира и ще позволим на закона за Кармата да завърши своята работа по възстановяване на космическата законност.

Космическото милосърдие е безкрайно, но не е безгранично. Ние можем да направим за вашите души дори невъзможното, но само ако следвате Закона на тази Вселена.

Ако все пак упорито продължавате да следвате своя курс, ще ви се наложи да се разделите с надеждата за помощ и подкрепа от нас.

Няма да изразходваме повече нито един ерг космическа енергия, за да подкрепяме това, което доброволно се е подчинило на силите на смъртта и ада.

Затова изглежда толкова неугледна и неуютна планетата сега. Защото по времето на преход, когато Светлината още повече се е премесила с мрака, е много трудно да се живее. И затова ние идваме и даваме своите пояснения за ситуацията на планетата. Ако знаете какво се случва, ще можете да действате с по-голяма сигурност и разбиране.

Ние ви въоръжаваме със знание за протичащите процеси. И тези знания, и нашата ръка за помощ, протегната между световете, ще окажат неоценима помощ на душите на онези хора, които са в съзвучие с еволюцията.

Ако пък отдръпвате ръката си, не искате да хванете протегната ви ръка за помощ, ние ще се опитваме да идваме отново и отново и да даваме нашето Учение дотогава, докато прозорецът на Божествената възможност не се затвори.

Кога ще стане това, аз няма да ви кажа. Но вие трябва постоянно да осъзнавате, че Божествената възможност може да бъде прекратена всеки момент и да използвате всеки миг от пребиваването си на Земята за благото на вашата душа.

Аз много се надявам, че моето днешно Послание ще ви послужи за верен ориентир във все още бушуващото море на живота на планетата Земя.

И ние заедно ще можем да преживеем това преходно време и да дочакаме радостните времена, когато ще стихнат всички бури и урагани и ласкавото слънце ще се покаже иззад облаците.

Аз искам вие постоянно да поддържате в себе си положителна нагласа. Не позволявайте на нищо, което ще се случва във вашия свят, да ви изведе от състоянието на равновесие и вътрешен покой.

По такъв начин ще окажете неоценима помощ не само на своята душа, но и на много еволюции на планетата Земя.

АЗ СЪМ Сурия.

 

http://sirius-ru.net/dictations/dek_2012/2012.12.25.htm

http://www.sirius1-bg.net/sirius/buletini/2012/tm/br14_1212.html

 

[Назад]

Променяйки себе си, вие ще промените обкръжаващия ви свят.

Господ Сурия, 22 декември 2013 г.

 

АЗ СЪМ Сурия.

Аз много се радвам на новата среща с вас!

Всеки път, когато ми се предоставя възможност да предам мое Послание във вашия свят, аз изпитвам радост и трепет.

Възлюбени, вие дори не можете да си представите цялото величие на предоставената ви милост – да възприемате нашите Послания, преминаващи през световете, чрез телата на нашия посланик.

Състоянието на вашето съзнание не позволява да осъзнаете и разберете докрай степента на случващото се Божествено чудо. И ако бях на ваше място, бих се замислил защо тази Божествена Милост, тази диспенсация, това Божествено чудо, се случва в продължение на значителен период от време.

Всичко се обяснява много просто, възлюбени – Небесата са обезпокоени от създалата се на Земята ситуация и използват всяка възможност да прокарват Божествените енергии във вашия свят.

Всеки цикъл от наши Послания прокарва във вашия свят огромно количество Божествена енергия. Ние използваме проводниците на всеки човек, който чете нашите Послания и който дори в най-малка степен е очистил своите тела.

Няма значение къде на земното кълбо се намира човекът, готов да възприеме нашите енергии. Ние идваме направо при вас, използвайки възможностите на интернет. И нектарът от Божествена енергия може да преминава през вашите тела и да насища пространството около вас, точно на мястото, където се намирате.

По такъв начин ние насищаме пространството на планетата Земя с нашите енергии. И това е една от причините, поради която продължаваме да даваме нашите Послания. Много са малко хората, намиращи се във въплъщение, които са способни да удържат съзнанието си на Божествено ниво. Затова нашите Послания са помощ за вас, помагайки ви макар и за кратко да повишите вибрациите си и да ги доближите до Божественото ниво.

Вашият свят е огледало, което отразява вашето съзнание. Затова, помагайки ви да удържите съзнанието си на високо ниво, ние променяме обкръжаващия ви свят.

Разбира се, в сравнение с влиянието, което оказват върху съзнанието ви средствата за масова информация, нашето влияние не е толкова голямо. И ние не можем да конкурираме вашите средства за масова информация. Обикновено всичко, което човек допуска в своето съзнание от телевизионните предавания, интернет, другите източници на информация във вашия свят, се настанява в неговото подсъзнание и замъглява провеждането на чистата Божествена енергия. Затова по-голямата част от човечеството не е способно днес да прокарва Божествените енергии във вашия свят. И затова вашият свят страда от хроничен недостатък на Божествена енергия. Затова човечеството изпитва некачествени състояния на съзнанието, депресии, омраза, агресия.

Изпитвайки некачествени състояния на съзнанието, човек неизбежно потапя себе си и своите близки в илюзията, която отразява неговото некачествено състояние на съзнанието.

Вашият свят е отразен свят, илюзорен свят. Всичко във вашия свят се привлича според вибрациите. И потапяйки се постоянно в некачествени състояния на съзнанието, вие се привързвате към некачествената външа илюзия.

Разбирате ли, възлюбени? Всичко, което се намира във вашето съзнание, автоматично се проява извън вас като ваше обкръжение. И ако сте постоянно потопени в света на новините, където присъстват насилието, агресията, революциите, масовите вълнения, то след определено време всичко започва да се проявява около вас в живота ви.

По такъв начин човечеството се потапя все по-дълбоко и по-дълбоко в небожествената реалност.

Затова единствената помощ, която в днешно време може да бъде оказана на човечеството – това са нашите Послания и нашите енергии, които ние прокарваме във вашия свят чрез тези Послания.

Много от вас ще си зададат въпроса: „Как могат да променят света Послания, които се четат от единици сред милиардите хора, живеещи на Земята?“

Възлюбени, ние никога не изразходваме Божествената енергия напразно. Всяка Божествена Милост се преценява внимателно от Висшите Съвети на Вселената преди да бъде дадена.

Нашите фини енергии са способни да неутрализират огромно количество от негативната енергия на вашия свят. В това се състои нашата работа по поддържане на баланса на планетата. Всеки от вас може да се присъедини към тази гигантска работа по спасението на човечеството на Земята.

Със съвместни усилия ние ще променим ситуацията на планетата. Достатъчно е всеки ден да четете по едно Послание, дадено от нас чрез нашия посланик в тази хронологична последователност, в която бяха дадени.

Нашите Послания могат да променят състоянието на вашето съзнанието и вследствие на тази промяна неизбежно ще се измени обкръжението ви. Ние не можем да прогнозираме ситуацията предварително, защото не знаем колко хора ще откликнат на нашия призив и ще четат Посланията ни. Много е важно онова състояние на съзнанието, в което пристъпвате към четене на нашите Послания. Ето защо, за да бъде вашата работа максимално ефективна, трябва да се настроите преди четенето на Посланията и да ги четете само в най-възвишеното състояние на съзнанието, на което сте способни. Само в този случай ще можете да провеждате Божествената енергия в обкръжаващия ви свят.

За да се сънастроите към нашия свят преди четенето на нашите Послания, са ви дадени над сто инструмента, описанието на които се намира в Посланията. Някои от инструментите, като, например, Розариите или медитациите, бяха записани от Посланика по наша молба.

За да се настроите за четене на нашите Послания, е необходимо да отделите минимум един час за духовна работа преди четенето на Посланието.

Не е задължително да използвате всички дадени ви инструменти. Изберете за себе си това, което най-много ви подхожда – призиви, Розарии, медитации, филми.

Пристъпвайте към четене на Посланията само тогава, когато напълно хармонизирате всичките си тела, мисли и чувства.

Променяйки себе си, вие ще промените обкръжаващия ви свят.

Не мислете, че работата по изменение на съзнанието ви ще бъде лесна. Ще е необходима цялата ви решимост, за да изпълните всички указания на Владиците, които се съдържат в нашите Послания.

На първо място ще бъде отказването от вредните навици, в това число – слушането на некачествена музика, от злоупотребата със сексуалната енергия, отказ от гледането на  телевизия и некачествените прояви в интернет.

Ще е потребна цялата ви воля и решимост, за да вървите по Пътя на изменение на вашето съзнание.

И само тези, които ще успеят да изпълнят нашите препоръки и молби, ще могат да получат наградата – пребиваване в Божествения свят, в Царството Божие, като външно проявление на вътрешното състояние на съзнанието ви.

Аз бях с вас в този ден.

 

АЗ СЪМ Сурия.

http://sirius-ru.net/dictations/dek_2013/2013.12.22.htm

 

 

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.