ierarxia.alle.bg

диктовки 2005 г.

Каня ви в моята Школа на Мистериите

Господ Майтрейя, 28 март 2005 год.

 

 

АЗ СЪМ Майтрейя. АЗ СЪМ пристигнах. Дойдох чрез този посланик при вас. Аз дойдох!

Внимателно следете днешните ми думи към вас. Може да ви се струва, че моите думи са незначителни и не носят никаква нова информация. Не бързайте със заключенията. Оставете ми възможността да решавам, какво ви е нужно да получите именно сега, за да можете да направите следващата стъпка по вашият духовен Път.

Всички вие сте воини на Духа. Идвате в този физически свят, за да се сражавате с илюзиите си. Защото такъв е сега плана на Бог. Отначало си избирате илюзия, дори можете напълно да се отъждествите с тази илюзия. И ето, че настъпва моментът, когато трябва да се разделите с тази илюзия, да преминете на по-високо ниво на развитие на вашето съзнание.

И вие ставате арена, на която се борят силите, бранещи илюзията и силите, които се стремят да премахнат тази илюзия. Струва ви се, че тази битка се води във вашият свят, в действителност тя се води вътре във всеки от вас.

 В това се състои и посвещението, което преминавате на този етап – да разберете, че цялата битка става вътре във вас. Докато тази битка продължава, вие ще идвате отново и отново във въплъщение в този физически свят и ще се озовавате  в обкръжението на хора, вътре в които се води същата битка.

Ще се сражавате с вашите страсти, с вашите недостатъци и с вашите несъвършенства, докато не ги победите напълно.

В това се състои смисълът на тази битка, която водят силите на Светлината против силите на тъмнината. Този смисъл ви го давам сега и този смисъл на битката се дава за вашето ниво на съзнание. Когато вашето съзнание стане по-ясно и вашият ум заприлича на прозрачен кристал, тогава ще ви дадем ново знание и ново разбиране за битката.

Затова моят съвет към вас е  – прекратете да водите външна война, престанете да търсите враговете извън себе си.

Всеки, който идва при вас във физическия план, идва именно защото вашите вибрации са му  позволили да направи това. Ако този човек ви причинява вреда, ако ви обижда, вие не трябва да го приемате като ваш личен враг или паднал ангел. Той е дошъл при вас или за да можете да му върнете своя кармичен дълг, или за да ви даде урок. Проверете доколко сте усвоили урока, получен от вас чрез нашето Учение.

И всеки път, когато ви се поиска да отмъстите на човека, който ви е причинил вреда, да го накажете, трябва да разберете, че аз съм идвал в образа на този човек, за да ви изпитам доколко сте усвоили нашите уроци.

Няма нищо извън вас самите, с което си струва да се борите. Ако искате да ви покажа вашия истински враг, приближете се до огледалото и погледнете в него. Ето го вашият истински враг, заедно с всичките му плътски желания, егоизъм, самонадеяност и увереност, че той е познал цялата Истина и може да учи на тази истина другите.

За да можете да учите на Истината,  необходимо е много да се потрудите над себе си. Трябва да преминете през битката със своята  нереална част, трябва да победите своя страж на прага, своето его. Трябва да удържите победа във вашето собствено съзнание. Вие трябва да излезете победител в тази битка. Точно тогава, не по-рано, ще получите право да учите.

Мантията на Гуру, също както и мантията на Посланика, не се дава от нас без постигането на определени заслуги. Много от вас са имали мантии в предишни въплъщения. Душите ви го знаят. Вие имате натрупани във вас много достижения от миналото.

По различни причини вие сте изгубили мантиите си и всеки път, пристигайки във въплъщение, вие получавате възможност отново да преминете посвещенията и да върнете своята мантия.

Затова ви каня в моята Школа на Мистериите за преминаване на тестове. Много от вас имат желание да се учат лично при мен. Аз винаги съм готов да приема ученици. Вие трябва просто да се доближите до олтара и да пожелаете да ви взема за свои ученици. Вие можете просто да изразите това желание със сърцето си.

 Мнозина изявяват желание да станат мои ученици. Аз ги приемам всичките. Но  много малко са учениците, които преминават през първия, даден от мен тест.

На мен не ми е необходимо да идвам при вас лично, за да ви дам първия тест. Ще изпратя при вас човек, който смятате за свой враг и той ще извърши срещу вас произволно действие, което ще ви се стори оскърбително. Задачата на всеки тест е да ви извади от равновесие. Вие ще бъдете оценявани не по това дали ще излезете от равновесие или не, вие ще бъдете оценяван по извода, до който ще достигнете в резултат на този тест.

Най-добрите ученици винаги благодарят на Бога и на мен като Учител за възможността да преминат през този тест.

Тези, които не са готови дори за началната степен на моите посвещения, дори не разбират, че съм им дал тест. Те реагират така, както са реагирали винаги – с обида, ненавист, негодувание, с желание за мъст.

Такъв човек се лишава от възможността да премине обучение под мое ръководство понякога до края на текущото въплъщение.

Затова много са желаещите да постъпят в моята Школа на Мистериите, но само единици издържат този малък встъпителен изпит и получават възможност да преминат и друг тест.

Не ми е нужно да събирам моите ученици някъде на определено място на Земята, за да им дам тест. Аз използвам обстоятелствата от вашия  живот и хората около вас, за да ви давам моите тестове.

Възможност да постъпят в моята Школа на Мистериите имат всички, но само единици получават възможност да завършат тази Школа и да получат след нейното завършването мантията на Гуру.

За вас няма да бъде никаква новост, че Татяна, чрез която давам тази моя диктовка, завърши моята Школа през 2002 година, преминавайки ускорен курс на обучение. Такава беше необходимостта.

Когато Татяна пристъпи към обучение, много малко сред нас имаха увереността, че тя ще може да премине това обучение. Но тя го премина и едва след това ние имаме възможност да даваме това наше Учение чрез нея.

Искам да знаете, че няма никаква изключителност в тази ситуация. Всеки от вас може да пожелае да получи обучение под мое ръководство. Аз ви каня всички при мен за ученици.

Само че вие винаги трябва да помните, че от момента, в които се  обърнете към мен с молба да ви приема за мои ученици, във вашия живот ще се случат всички въображаеми беди и нещастия, вашият обичаен живот ще започне да се руши направо пред очите ви.

Колкото и жестоко да ви се струва това, то е  необходим етап от обучението. Вие трябва да осъзнаете, че всичко, което ви заобикаля, е илюзия и трябва да скъсате в своето съзнание с всички свои привързаности. Ще ви се струва, че сте неизлечимо болни, че трябва да умрете. Трябва да приемете тази мисъл със смирение. Ще ви се струва, че сте се отклонили от Пътя, че Бог не може да бъде толкова жесток и да ви наказва така. Вашият плътски ум ще се мята в търсене на всяка илюзорна възможност, за която може да се хване, за да ви отклони от Пътя на Посвещение.

 А вие ще се сражавате със своя плътски ум, със своята нереална част. Колкото по-дълго се съпротивявате, толкова по-болезнено ще бъде преминаването на окончателния тест, матурата на Школата. Вие няма да можете да станете випускник на моята Школа, докато макар и малка част от вас се съпротивлява на подчиняването на Божествения Закон.

Да, мои възлюбени, випускниците на моята Школа се отказват от своята, дадена им от Бога, свободна воля.

Свободната воля е дадена на човека от Бога като дар. Когато човек по своя свободна воля се отказва от този дар, той преминава окончателното посвещение в моята Школа. Той е издържал матурата.

Днес ви разкрих много тайни от моята Школа.

Бях много открит. В действителност никога не съм бил толкова откровен в своите изказвания пред толкова голяма аудитория. Надявам се, че моята днешна беседа ще ви е от полза.

Ако някой от вас все пак се чувства способен да премине обучение в моята Школа, да заповяда. Вратите на моята Школа са винаги широко отворени. Само че много малко са желаещите да влязат през тези врати и да изпитат себе си.

 

АЗ СЪМ Майтрейя, и ви очаквам.

 

© Татяна Микушина, 2005

Вашата задача е да се отделите от този свят и да позволите на Бог да пребивава във вас

Господ Майтрейя, 6 май 2005 г.

 

 

 

АЗ СЪМ Майтрейя, дошъл при вас чрез този посланик.

АЗ дойдох да побеседваме за по-нататъшното развитие на събитията на Земята в най-близко време. Не е тайна, че мнозина от вас получават посвещения под моето непосредствено ръководство. Вие или осъзнавате това с помощта на обективното си съзнание, или не. Но аз съм бъдещият Будда и ви подготвям за настъпващата епоха. Вие сте воините на Майтрейя. Аз ви подготовям на вътрешно ниво и вие преминавате през моите посвещения.

Каква е разликата между поставяните от мен  изисквания пред моите ученици и изискванията на другите Учители?

Знаете, че повечето Учители ви дават посвещенията си за определени лъчи и те отговарят за вашето обучение по определени Божествени качества, присъщи на тези лъчи.

Моите ученици вече преминаха обучението си по седемте основни лъча и получиха повечето си посвещения за тайните лъчи.

АЗ СЪМ Учителят, даващ посвещенията за тайните лъчи.

Аз подготвям учениците си за присъствието си в тях. Вие сте чували пророчествата и знаете, че идва епохата на Майтрейя. Всички чакат идването на Майтрейя. И дойде времето да ви дам знания за моето идване.

Заедно със моите ученици аз трябва да подготвя идването си на Земята във въплъщение. Аз не мога да дойда на Земята, ако предварително не подготвя идването си.

Аз се подготвям пътя си чрез моите ученици, чрез онези, които са подготвили своите храмове за моето присъствие в тях. Аз мога да присъствам само в онези мои ученици, които дотолкова са подготвили своите храмове, че техните чакри както на седемте основни лъча, така и на тайните лъчи са отворени. Аз мога да присъствам в техните храмове. Това са хората на новата раса и те вече се появяват на Земята. Това са моите хора, моите ученици, които са получавали посвещенията си под мое ръководство в продължение на много хиляди години. Те са моите верни избраници.

Аз идвам чрез учениците си, чрез онези, които ми позволяват да присъствам в техните храмове и така аз подготвям пътя си за въплъщението си на Земята.

Аз не мога да дойда, ако вие не сте готови съзнателно да ме приемете. Ето защо единственото препятствие за моето въплъщение на Земята е нивото на вашето съзнание.

Затова с радост идвам на Земята чрез онези, които поне за малко ми позволяват да пребивавам в техните храмове. Чрез техните тела аз се запознавам със ситуацията на Земята.

Още много години ще минат преди да мога напълно да се въплътя на Земята и да се изправя пред хората на Земята в пълния блясък на своето могъщество. От всеки един от вас, който сега е в плът, зависи времето на моето въплъщение.

Но дотогава аз ще идвам и ще присъствам  сред вас в телата на моите ученици.

Космическите срокове са определени и времето на моето идване вече наближава. Според  космическите мерки това време наистина наближава, но все пак според  земните мерки то е все още доста далеч.

Аз ще дойда когато по-голямата част от земното човечество бъде готово да приеме моето идване. А това ще стане едва тогава, когато човечеството съвсем осъзнато се сбогува със собствената си нереална част, когато се избави от егото, от животинското начало, което го управлява,  владее и експлоатира стотици хиляди години.

Всички вие трябва да се отървете от животинското в себе си. Трябва да  победите звяра на ума, управляващ плътта и животинските инстинкти. Вие трябва да победите. Тези от вас, които оцелеят в битката, тези които победят своята нереална част - тях аз ще посрещна като воини-победители.

Обещавам, че ще посрещна всеки един мой воин-победител и ще го поздравя с постигнатата победа.

Но имате още време, докато настъпи срокът.

Аз идвам, за да припомня на моите воини кои са те в действителност. Мнозина от вас се намират на места неподобаващи за един воин. Идвам да ви напомня, че вибрациите на света около вас ви теглят надолу като блато.

Опасността е в това,  че в началото съвсем леко се поддавате на вибрациите на заобикалящата ви среда. Вашата енергия лекичко спада. И вие дори не забелязвате това. Но в съзнанието си вие вече започвате да се свличате надолу. И постепенно блатото на световното съзнание ви засмуква все по-дълбоко и дълбоко. И вие ставате вече неспособни да различите Светлината от тъмнината и доброто от злото.

Всичко, което е от света, е ваш потенциален враг. Всичко, което принадлежи на света около вас и се смята за престижно, явявайки се предмет на въжделенията и стремежите на милиони хора, е точно онова от което вие следва  да се откажете.

И ако ви е трудно да се откажете от заобикалящата ви илюзия, докато сте потопени в нея, постъпвайте като мъдреците и йогите във всички времена. Отделяйте се от вашия свят колкото е възможно повече. Създавайте общности и населени места, откъснати от света край вас. Нека тези общности бъдат камертони за вашите души. Човек, вкусил от пълноценните Божествени вибрации, след като е бил дори за малко в някоя община на Духа, ще е способен цяла година да разпознава враждебните вибрации на заобикалящата среда и да се пази от тях.

Пред вас стои задачата да се абстрахирате от вибрациите на света край вас, доколкото е възможно. И когато станете достатъчно силни, за да можете да се противопоставите на тези отрицателни светски вибрации, вие ще можете да отидете в света. И тогава нищо, което се  намира извън вас, няма да може да ви навреди. Защото Сам Бог пребивава във вас.

Когато придобиете възможността дълго време да поддържате чистотата на аурата и чакрите си, вие ще се превърнете в съд,  който Бог може да обитава. Когато нямате вътрешни недостатъци нищо от този свят  не може да ви навреди. Вие сте единни с Бога. Кой би се осмелил да ви се противопостави?

Ако във вас не е останало нищо от този свят никой по никакъв начин не би могъл да ви причини вреда.

Защото сте чисти и с вас е Бог.

А всички удари, насочени срещу вас ще бъдат отразени от вашата аура и ще засегнат враговете ви. И всички действия във физическия план ще се обърнат против вашите врагове. Но вие даже няма да забелязвате враговете си.

Защото вие нямате врагове. А индивидите, които са враждебно настроени към вас, заслужават само съжаление. В тях има горделивост, която ги кара да се борят против Бог.

И така, вашата задача е да отделите себе си от този свят и да позволите на Бог да заживее във вас.

Повярвайте ми, това е единствената ви задача в днешните времена.

Аз ще дойда във вашия свят едва тогава,  когато съзнанието на по-голямата част от  човечеството бъде готово за моето идване и когато човечеството ме  очаква.

Ако аз дойда преди срока, никой от вас няма да ме познае, защото вашите очи няма да могат да ме различат, а вашите уши няма да могат да ме чуят.

Ето защо подготвяйте своите храмове за моето присъствие в тях, за присъствието на други Учители, гответе храмовете си за присъствието на Бог в тях.

Бог е във всичко, а тези, които нямат намерение съзнателно и смирено да приемат закона на тази вселена и да се смирят с Волята на Бога, нека знаят, че нямат още много време за пребиване в този свят. А и самият ваш свят скоро  ще бъде преобразен до неузнаваемост благодарение на вашето старание и вследствие на вашите постижения.

Аз благодаря на всички воини на Господ Майтрейя, които сега са въплътени, и чуват това, което казвам.

АЗ СЪМ Майтрейя

© Татяна Микушина, 2005

Учение за змията-изкусителка и за змията на мъдростта

Господ Майтрейя, 17 юни 2005 г.

 

 

 

АЗ СЪМ Майтрейя, дошъл при вас.

Настъпи сладкият момент на нашето общуване. Дойдох да споделя с вас моето знание и моите мисли.

Винаги могат да бъдат намерени Божествени проявления в нещата, които ви обкръжават във вашия свят. Винаги може да се намери нещо, което не е от Бога. Засега повече е това, което не е от Бога.. Вашият свят не спада към Божествените светове. Някога, много отдавна, вашият свят не е бил плътен, вибрациите на вашия свят са били близки до Божествените вибрации. Това е било преди милиони години.

Човекът нямал плътно тяло. И всичко, което го е заобикаляло, било като в райска градина.

Човекът живеел подобно на растение. Съзнанието му било непорочно.

И всичко било добре. С изключение на една дреболия. Човекът нямал разум. И тъй като нямал разум, той не можел да твори. Той не можел да съзижда, да изгражда и не можел да се развива. Съществуването на човека било подобно на съществуването на животните.

Висшите Космични Сили нямали повече възможност да поддържат съществуването на човека, който нямал разум и следователно, нямал възможност за развитие.

Затова Синовете на Слънцето, Синовете на Мъдростта слезли в телата на хората и им дали възможност да получат разум. Дали им огъня на разума, огъня, с помощта на който човекът получил способността да твори подобно на Бог.

Давам ви легендата в този вид, в който тя може най-вярно за даденото ниво на съзнание да ви помогне да осъзнаете вашата история. Този момент, който станал начало за вашето падение в материята.

Според това, как използвал възможностите на своя разум, човекът получил способността да избира как да насочва енергията, вливаща се в неговото тяло от Божествения Източник.

Знаете легендата за Адам и Ева. Знаете за змията, която изкушила Ева.

Но вие си мислите, че това е бил някой извън вас. Фактически, така и било. Човекът е получил отвън своя ум. Владиците на Мъдростта, Владиците на Разума са слезли в телата на хората, за да ги дарят с разум. Преди това човекът е бил неразумен. Но след това събитие човекът започнал да се самоосъзнава. Той започнал да прави избор осъзнато. И заедно с получаването на разум човекът започнал да си създава карма.

Растенията нямат карма и животните нямат карма. Кармата като следствие на действията, е присъща само на същества, притежаващи разум. Затова щом човекът получил разум, станал и отговорен за своите постъпки. За всичко, което вършил на Земята.

Затова разумът станал за човека едновременно най-голямото му щастие и най-голямото му нещастие.

Интуитивно човекът винаги е подозирал, че някой извън него носи отговорност за всичко, което му се случва. Това е и вярно, и не е вярно. Защото след като човекът получил разум, този разум станал негова неразделна част. И той вече не можел да вини никого за това, което се случва с него.

Като насочвал Божествената Енергия по начин, който не съвпада с Божествения замисъл, човекът създавал карма. Божествената Енергия ставала плътна и формирала заобикалящия човека свят.

Така бил създаван материалният свят и така била създадена кармата.

И човекът може да обвинява за всичките беди, които са му се случвали, външни сили – Луцифер и падналите ангели. В други легенди могат да се срещнат други названия.

Но ако човекът не бил получил разум, той не би съответствал на замисъла, който е заложил в него Бог при създаването му. И е стоял въпросът дори за унищожаването на земната еволюция, тъй като не съответствала на Божествения замисъл.

Затова не е логично да обвинявате за всичките си грехове тези, които са ви дали възможност да продължите своята еволюция. Действително, след като станало даряването на човека с искрата на разума, кармата от неправилните постъпки започнала да пада както на човека, така и на Владиката, който е дал своя частица на човека. Затова всичко се преплело и всичко може да бъде разплетено, само след като човек се наиграе достатъчно в създадената от него илюзия и успее да осъзнае Висшия Път, който съществува и е предназначен за него.

Умът на човека е най-голямото наказание и едновременно с това е за него възможност, преминавайки през физическия свят като през чистилище, да се очисти от всичко небожествено и да стане най-после този, който трябва да стане – Богочовек.

Ключът към вашето издигане е заложен във вашето съзнание. Докато търсите извън себе си виновните за вашите беди и нещастия, дотогава вие заемате позиция, която не води към положителни промени.

Можете много дълго да разсъждавате, кой е виновен за урагана, който премина неотдавна и взе хиляди човешки жертви. Но докато не запретнете ръкави и не започнете работа по ликвидацията на последиците от този ураган, нищо няма да се промени.

Затова най-главното за вас сега е да разберете, че позицията на търсене на виновните извън самите вас не е конструктивна позиция. Трябва да разберете, че никой освен вас самите не носи отговорност за всичко, което се случва във вашия живот. И след това трябва да започнете да разплитате кълбото на цялата тази карма, която сте създали за стотици и хиляди въплъщения.

Вие отработвате карма всяка секунда от своето пребиваване на Земята, когато преодолявате външна ситуация в своето съзнание и изработвате правилно вътрешно отношение към всичко, което се случва покрай вас.

Затова, колкото по-бързо престанете да търсите виновните извън себе, толкова по-бързо ще успеете да преодолеете тези ограничения на пространството и времето, които сте си наложили.

Земята прилича на гигантски мравуняк. И всеки отделен индивид на Земята е свързан с всяко живо същество на планетата.

Нашата задача прилича на задачата на Слънцето, което осветява вашия мравуняк и изпраща живителни лъчи. И тези лъчи ви карат да се пробудите, да размърдате схванатите през нощта крайници и да се движите, да се захванете с работата, която трябва да изпълнявате.

И вашият напълно уникален инструмент, който сте развили, еволюирайки на планетата Земя, се превръща от ваше наказание във ваша благословия. Защото именно благодарение на вашия разум вие сте способни да се издигнете до тези висоти на Божественото съзнание, към които е невъзможно да се приближите, без да притежавате този напълно уникален опит, който сте натрупали за времето на своите въплъщения на планетата Земя.

Вашият ум е този, който ви е потопил в дълбините на материалността и само той може да ви помогне да се измъкнете от тези дълбини.

И Божествените качества на вашия ум, придобити по време на странстването ви в материалния свят, ще останат и ще преминат заедно с вас в другия, във Висшия Свят. А от низшите качества на вашия ум, от плътския си ум трябва да се откажете сами.

Затова вашата задача е да се научите да различавате в себе си всичко, което е от Бога, от това, което сте създали сами и което принадлежи на този свят. Вашият физически свят прилича на родно гнездо, в което се чувствате уютно. Но рано или късно идва моментът, когато трябва да се разделите с вашето гнездо. Защото сте пораснали и сте готови да разперите крила и да полетите.

Нека всяка догма, която живее във вашето съзнание, да бъде преодоляна.

Всяко птиче, преди да се излюпи от яйцето, трябва със собствени усилия да пробие черупката. Затова и вашата задача, вашата най-главна задача е със собствени усилия да пробиете черупката на догмите и да постигнете способност за непредубеден поглед към всяка легенда.

Вашият ум, вашият разум е змията-изкусителка, която ви е съблазнила за пътя, който сте избрали да преминете на планетата Земя.

И вашият разум е тази змия на мъдростта, която ще ви научи да изберете по-Висшия Път.

Помислете, не е ли настъпил срока и не е ли дошло времето да започнете да разбивате черупката на догмите и невежеството.

Помислете над двойния смисъл на символа на змията. Змията-изкусителка и змията-мъдрост.

Вървяхте надолу, дойде време да тръгнете нагоре.

АЗ СЪМ Майтрейя, вашият Гуру.

 

© Татяна Микушина, 2005

 

Беседа за Пътя на Посвещенията 

Господ Майтрейя

16 декември 2005г

 

А СЪМ Майтрейя, пристигнал при вас, за да предам важно послание за човечеството на Земята. АЗ СЪМ пристигнах днес с определена цел, която трябва да бъде осъществена именно сега, когато става смяна на годишните цикли. Вие знаете, че при моето предишно идване имахте възможност да получите представа за Пътя на Посвещенията и за моята Школа, в която аз каня всички, които желаят и в която не всички желаещи могат да учат, още по-повече да я завършат.

Тайната е много проста. Хората се стремят към посвещенията като към нещо тайнствено и недостъпно. За тях обучението в Школата на Посвещенията по нещо прилича на посещаването в престижно учебно заведение, в някой от известните университети на Земята или учебни центрове, получаването на образование, в които им се отваря път за кариера.

Има коренна разлика между Школата за Посвещения и кое да е престижно учебно заведение на Земята. И тази разлика се състои именно в това, че вие се лишавате от всякаква кариера в общоприетото й земно значение. При това вие се лишавате не само от кариера, но и от всичко, което може да ви е скъпо и към което съхранявате чисто човешки привързаности.

Затова, колкото и престижно да изглежда това обучение в Моята Школа на Мистериите в очите на непосветените и профаните в областта на езотеричното знание, още в началните етапи на Пътя на Посвещението желаещите да продължат обучението остават много малко.

Според стар и неизвестен на широката аудитория закон, посвещенията в школите за посветени са ставали при закрити врати и достъпът в нашите Школи за Посвещения е бил щателно охраняван. И даже онези наши ученици, стъпили на Пътя и получили първите посвещения, не са били допускани до най-съкровените тайнства и мистерии. Защо? Защото нивото на съзнанието на голямата част от учениците не е в състояние да възприеме много неща, които стават зад затворените врати и до които много малко хора имат достъп.

 Ако вие, с вашето неподготвено съзнание, попаднете случайно в стаята, където се дават посвещения от най-високо ниво, вие по-скоро бихте напуснали школата на посвещения в същата минута и никога повече не бихте прекрачили нейния праг. Нещо повече. Вие бихте разказвали на всички и на всеки, че тази школа е просто изчадие на ада и никой не трябва дори и да си помисля да прекрачва нейния праг.

Какво пък, за нас е добре, когато неуспелите ученици разпространяват за нас такива невежи слухове. Защото действително, когато човек се освобождава от своята нереална част, процесът е толкова болезнен и понякога протича така драматично, че може да се появи чувството, че се намирате в килия за изтезания.

Наистина, когато се срещнете очи в очи, лице в лице с вашата нереална част, у вас се създава усещането, че сте се срещнали самия дявол.

Само че този дявол, за разлика от общоприетото убеждение, се намира не някъде в преизподнята, а вътре във вас самите.

Да, възлюбени, и Богът и дяволът се намират вътре във вас. И това е най-съкровената тайна, която се е разкривала пред посветените, докато те са преминавали през техните изпитания. В процеса на подготовката, те са имали възможност както да се сблъскват със своята нереална, плътска част и тогава у тях е възниквало пълното усещане, че са срещнали дявола, така и да се срещнат със своята Божествена част и тогава те усещали своята Божествена, непреходна природа.

И след като са познали двойствеността на своята природа, те трябвало да направят своя окончателен избор и напълно да се подчинят на своята Божествена част, Бога, намиращ се вътре в тях и Бога, намиращ се вътре в техния Учител.

Този избор е толкова сложен, защото той е основния избор, който прави всеки човек, намиращ се във въплъщение. И всеки от вас интуитивно предполага, че най-важният въпрос, който трябва да реши за себе си, това е въпроса за избора между Бога и дявола, между вашата реална част и нереалната част от вас самите. Вие знаете за този избор и за това се страхувате от грешки. Защото има много хора, които се възползват от вашето желание да служите и вашия стремеж да вървите по Пътя на Посвещенията. И е много е лесно да попаднете под тяхно влияние, а е доста трудно да се избавите от тях. И всичко това, действително, напомня на пребиваване в истинска Школа на Посвещенията, само че избора, който правите ви заставя да служите не на Бога в човека, а на човешкото его.

Затова не бързайте да се подчините на влиянието на кой да е човек, колкото и светъл и благ да ви се струва той.

Нашата задача, е да ви покажем най-тънките страни на различаването. Докато вървите все по-нататък и по-нататък по вашия Път, ще ви се наложи да правите различаване на все по-тънко ниво. И ако в началото на Пътя всичко ви е било ясно: трябвало е само да спазвате 10-те заповеди, дадени още по времето на Мойсей и вашето спасение ви се е струвало гарантирано, то при придвижването по Пътя и самото спазване на тези заповеди е тест за вас.

И ако аз сега започна да ви говоря за най-тънките страни и за най-тънките оттенъци, когато можете да се заблудите, дори спазвайки 10-библейски заповеди, вие няма да можете да ме разберете.

Затова Божествената наука е много сложна. И обучението в тази наука трябва да става под ръководството на опитен наставник.

И първия избор, който правите, това е изборът на такъв наставник, такъв авторитет, който да следвате.

Много от вас се намират на такова ниско ниво на съзнание и възприемане на действителността, че това за което днес се опитвам да ви говоря, просто ще премине през вашето съзнание и няма да остави там и най-малка следа. Но има и други хора, които ще възприемат всичко казано от мен като много важна информация, без която техния по-нататъшен път ще бъде немислим. Аз говоря именно заради тях.  Вие, които не разбирате за какво говоря, спомнете си моите думи, когато настъпи вашето време, когато се сблъскате с обстоятелства вътре във вас и извън вас, с които не можете да се справите.  И тогава ще си спомните за тези подсказки, които давам в хода на нашата днешна беседа и ще се върнете към тях и ще ги препрочете отново. И ще разберете, че нищо не е било казано напразно. Всичко, което е било казано, съдържа много важна информация за онези, които могат да я възприемат.

Пристъпвам в своето наставление към въпроса за смяната на годишния цикъл. Защото именно тогава е времето, когато можете без да бързате, да оцените резултатите за изминалата година и да разберете към какво трябва да се стремите през следващата година. Смяната на годината е много важен етап и стереотипът, по който по-голямата част от човечеството отбелязва смяната на годината, е един от главните стереотипи, които следва да преодолеете в своето съзнание.

Защото смяната на годишния цикъл изисква от вас да правите точно обратно на това, да се намирате в шумни и нетрезви компании.

Вие можете да получите много повече за развитието на душите си, ако останете през тази нова година в самота или в своя семеен кръг и вместо да се оглушавате с музика и да употребявате алкохол, да се опитате спокойно да размислите за отиващата си година и да строите планове за бъдещето.

Всички велики начинания са започвали в тишина, в тиха, спокойна беседа в домашен кръг.

Никога нито една здрава мисъл не се е раждала сред тълпите, по време на шумни празненства. Аз ви говоря днес с огромна любов, която изпитвам към онези от вас, които станахте мои ученици, които взехте това решение след моята диктовка, в която  ви поканих в моята Школа на мистериите*,  и които оттогава нито ден не сте забравили за мен и за своето намерение да преминете обучение под мое ръководство.

Аз следя внимателно доколко решителен е вашият устрем.

Много от вас на следващия ден забравиха, че са ме помолили да ги приема в моята школа.  Но имаше и такива, които и до сега помнят за своето намерение. И аз ще продължа моята работа с тях.

Половин година е достатъчен срок, за да можете да усетите сериозността на вашето намерение. И сега ние ще продължим по-нататък. А тези, които изостанаха ще могат отново на по-сериозно ниво да анализират своето намерение и отново да помолят за влизане в моята школа.

Аз съм Майтрейя. С любов към вас.

 

* "Каня ви в моята Школа на Мистериите" Господ Майтрейя 28 март 2005 год.

 

Дадено на Алтай, в Чемал, чрез посланика Татяна Микушина.

© Татьяна Микушина, 2005
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.